Cele mai citite
 


Guvern: Numărul zilelor de concediu medical, redus de la 45 la 30
joi, 15 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul zilelor acordate angajaţilor pentru concediu medical s-a redus de la 45 la 30, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă privind modificarea cadrului legal de acordare a concediilor medicale, aprobată miercuri de Executiv.
'Estimăm prin aplicarea noilor prevederi stoparea tendinţei de creştere a acordării concediului medical şi o economie în valoare de 142 de milioane de lei pentru perioada care a rămas până la sfârşitul anului', a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la finalul şedinţei de guvern.

El a precizat că prin modificarea sistemului de acordare a concediilor medicale se doreşte reducerea abuzurilor în acordarea şi folosirea concediilor medicale, fenomen care a luat amploare în ultimii ani.

'Dacă în 2006 din tot bugetul sănătăţii 482 de milioane de lei erau cheltuiţi pentru decontare de concediu, ceea ce înseamnă 3 % din tot bugetul sănătăţii, în 2008 această sumă a ajuns la 923 de milioane lei noi, adică 6% din bugetul sănătăţii. Orice leu decontat pe concediu medical folosit în mod abuziv înseamnă reducerea cheltuielilor pe bugetul sănătăţii. Noi dorim să punem capăt acestui fenomen şi să-l limităm numai pentru pacienţii care au într-adevăr nevoie', a subliniat Cseke.

Potrivit ministrului Sănătăţii, se urmăreşte introducerea unor mijloace mai eficiente de verificare a modului în care se acordă concediile medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.
Ministrul Sănătăţii a dispus efectuarea urgentă a unui control la Spitalul Judeţean Brăila Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dispus efectuarea de urgenţă a unui control la Spitalul Judeţean Brăila, informează un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Ministrul Sănătăţii: Personalul care se îngrijeşte de pacienţii cu arsuri va beneficia de un spor de 100% Personalul care se îngrijeşte de arşi va beneficia de un spor suplimentar de 100%, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria.
Cseke Attila: Serviciile de urgenţă vor primi 6 elicoptere şi până la 1.500 de ambulanţe în următorii patru ani Târgu Mureş, 11 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că se doreşte dezvoltarea serviciilor de urgenţă şi că în următorii patru ani se vor achiziţiona şase elicoptere şi până la 1.500 de ambulanţe, dintre care aproximativ 250 de ambulanţe urmează să fie...
Cseke Attila: Angajaţii aflaţi în concediu medical, verificaţi la domiciliu Angajaţii aflaţi în concediu medical vor fi verificaţi la domiciliu, iar în cazul în care nu vor fi găsiţi, nu li se va mai plăti concediul medical, potrivit unei reglementări ce urmează, zilele acestea, să fie semnată de primul ministru Emil Boc şi de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...