Cele mai citite
 


Covasna: Numărul persoanelor care solicită ajutorul filialei Crucii Roşii s-a dublat
joi, 15 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor care solicită ajutorul Crucii Roşii Covasna pentru că nu mai au din ce trăi s-a dublat în decurs de un an, a afirmat directorul instituţiei, Pap Adolf.
Potrivit acestuia, în fiecare iarnă, Crucea Roşie Covasna a acordat ajutoare, constând în alimente, unui număr de circa 800 de familii, dar anul acesta cererile au fost de două ori mai multe şi nu au putut fi satisfăcute decât jumătate.

'Am avut în jur de 1.600 de cereri. (...) Avem o comisie care face anchete sociale şi stabileşte pe baza unor criterii cine sunt persoanele care vor beneficia de ajutor. E foarte greu să faci o selecţie, pentru că sunt persoane în vârstă care, deşi au pensie, nu au din ce trăi deoarece banii se duc pe medicamente, întreţinere, curent şi gaz. Sunt şi persoane handicapate şi familii cu mulţi copii, iar unele situaţii sunt de-a dreptul disperate', a declarat miercuri Pap Adolf.

Programul de ajutorare cu alimente se derulează anual în perioada decembrie-aprilie, iar anul acesta Crucea Roşie Covasna a distribuit aproape 30 de tone de alimente.

Pap Adolf a spus că, în ciuda recesiunii economice, se mai găsesc sponsori pentru acţiunile caritabile, apreciind că numărul acestora ar putea fi mai mare dacă nu ar exista suspiciuni legate de destinaţia banilor.

'În general, marea noastră problema e lipsa de încredere. În ce priveşte Crucea Roşie, ori de câte ori am iniţiat o campanie de strângere de fonduri am trimis câte o scrisoare de mulţumire firmelor care ne-au finanţat, precum şi documente prin care am certificat faptul că banii lor au fost folosiţi în scopul pentru care au fost donaţi - aparatură medicală, intervenţii chirurgicale etc.', a declarat Pap Adolf.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Crucea Roşie Româna distribuie alimente şi tichete sociale familiilor şi persoanelor singure aflate în dificultate Crucea Roşie Română (CRR) vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă, oferind pachete cu alimente de bază şi tichete sociale pentru peste 12.000 de familii, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Covasna: Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu 40% Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu aproape 40% în judeţul Covasna.
MB: Crucea Roşie va distribui ajutoare alimentare, pentru prima dată după al Doilea Război Mondial Crucea Roşie a anunţat vineri că va distribui ajutoare alimentare iarna aceasta în Marea Britanie, pentru prima dată de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, din cauza crizei economice şi a numărului ridicat de săraci, relatează AFP.
Crucea Roşie începe vineri o campanie de ajutorare a persoanelor nevoiaşe Crucea Roşie Română organizează în perioada 14 decembrie - 15 ianuarie mai multe evenimente umanitare în ţară, menite să le aducă bucurie în preajma Sărbătorilor de Iarnă persoanelor care au cea mai mare nevoie de ajutor, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Sălaj: Campanie umanitară a Instituţiei Prefectului şi Crucii Roşii, pentru persoanele nevoiaşe Instituţia Prefectului şi filiala judeţeană a Crucii Roşii Sălaj au demarat o campania umanitară ce are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate materială şi vulnerabilitate socială.