Cele mai citite
 


Călăraşi: Lipsa medicilor anestezişti, o problemă pentru Spitalul judeţean
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalului de Urgenţă Judeţean se confruntă cu o mare problemă cauzată de lipsa medicilor anestezişti, transmite corespondentul AGERPRES.
Astfel, deşi există prevăzut, în schema de personal, un număr de 10 medici anestezişti, doar unul există în momentul de faţă la spitalul judeţean, care nu poate face faţă solicitărilor în cele opt ore de program.
''Medicii din Călăraşi, chiar şi pe specialităţile unde sunt suficienţi, cum este chirurgia, sunt în situaţia de a fi veşnic în culpă medicală. Sunt veşnic cu sabia deasupra capului. Nu poţi lucra relaxat, nu poţi să te gândeşti strict la pacient pentru că trebuie să te gândeşti la propria persoană. Eşti sau nu în culpă? Protocoalele nu îţi dau voie să faci o operaţie, o intervenţie chirurgicală fără anestezist. Oamenii sunt disperaţi, chiar nu ştiu ce să facă. Intră în gardă cu frică să nu vină o urgenţă în timpul acesteia'', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Medicilor din Călăraşi, Alexandra Câra.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Dolj: La Spitalul Filiaşi s-a efectuat prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, sub supravegherea prof.dr.Irinel Popescu La Spitalul Orăşenesc din Filiaşi s-a efectuat, marţi, prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, aceasta fiind supravegheată de prof.dr.Irinel Popescu, care a acordat sprijin în dotarea spitalului cu o trusă laparoscop provenită dintr-o donaţie din partea firmei Karl Storz.
Călăraşi: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă au protestat în faţa instituţiei Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi au întrerupt activitatea, miercuri după-amiază, protestând în faţa instituţiei în semn de nemulţumire faţă de reducerile salariale.
Călăraşi: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă au protestat în faţa instituţiei Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi au întrerupt activitatea, miercuri după-amiază, protestând în faţa instituţiei în semn de nemulţumire faţă de reducerile salariale.
Caraş-Severin: Prima intervenţie chirurgicală din Reşiţa prin laparoscopie urologică La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a avut loc, vineri, prima intervenţie chirurgicală realizată prin metoda 'laparoscopie urologică', aparatura fiind achiziţionată prin finanţarea acordată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.
Călăraşi: Mai mulţi angajaţi ai SJU vor să plece la lucru în străinătate Peste zece angajaţi ai Spitalului de Urgenţă Judeţean Călăraşi se pregătesc să plece definitiv la lucru în alte ţări din Europa.