Cele mai citite
 


Cseke Attila: L-am demis pe directorul Institutului Cantacuzino pentru nerespectarea planului de conformare
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că demiterea directorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, vine ca urmare a unor probleme de management.
'L-am demis pe directorul Institutului Cantacuzino pentru că exista un plan de măsuri de conformare pe care l-am discutat împreună cu Agenţia Naţională a Medicamentului, l-am asumat împreună cu conducerea Institutului Cantacuzino şi care nu a fost realizat complet, drept pentru care este evident o problemă de management', a declarat Cseke.
Ministrul Sănătăţii nu a precizat cine va alcătui noua conducere a institutului, dar spune că va fi elaborat un nou plan de conformare împreună cu noul director.
În ceea ce priveşte linia de producţie de vaccin sezonier, ministrul Sănătăţii a estimat că cel mai probabil până la 15 mai Institutul Cantacuzino va primi autorizaţia de fabricaţie, însă în ceea ce priveşte vaccinul BCG 'va trebui găsită o soluţie'.
Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino, Radu Iordăchel, a fost demis din funcţie, vineri, de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii, decizia ministrului vine ca urmare a raportului de autorizare realizat de Agenţia Naţională a Medicamentului care evidenţiază faptul că planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale institutului, pe care conducerea şi l-a asumat, nu a fost în totalitate respectat şi implementat.
'Conform raportului ANM, la linia de vaccinare pentru vaccinul sezonier s-au remediat deficienţele astfel încât producţia acestui tip de produs ar putea demara din data de 15 mai 2010. Acest termen nu afectează cu nimic demararea în toamnă a campaniei de vaccinare cu vaccin sezonier, deoarece producţia pentru acest tip de vaccin începe în fiecare an la sfârşitul lunii mai. În schimb, raportul arată că linia de producţie a vaccinului antituberculoză (BCG) nu poate fi autorizată din cauza deficienţelor constatate în luna februarie şi care nu au fost remediate, deşi existau în planul de măsuri pentru retehnologizare. Acest fapt duce la dificultăţi în realizarea calendarului naţional de imunizări', precizează comunicatul de presă.
Sursa citată menţionează că ministrul Sănătăţii consideră, în continuare, că producătorul român de vaccinuri are o importanţă deosebită în sistemul de sănătate publică şi precizează că îi va solicita noii conduceri un nou plan de eficientizare şi de retehnologizare a institutului.
'Ministrul şi-a exprimat, de asemenea, nemulţumirea cu privire la calitatea managementului acestei instituţii şi speră că noua conducere va înţelege însemnătatea Institutului Cantacuzino pentru România. Noua conducere a institutului va fi anunţată în cel mai scurt timp', precizează comunicatul de presă.
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino'' este singurul producător la nivel naţional de vaccinuri incluse în Programul naţional de imunizare.
Agenţia Naţională a Medicamentului i-a retras Institutului Cantacuzino, la începutul lunii februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a vaccinurilor şi a tuturor produselor injectabile, deoarece acesta nu a respectat regulile de bună practică de producţie (GMP - Good Manufacturing Practice).
Pe 22 februarie, conducerea Institutului Cantacuzino i-a prezentat ministrului Sănătăţii un plan de remediere a neconformităţilor la liniile de producţie a vaccinurilor, care fusese agreat şi acceptat de Agenţia Naţională a Medicamentului. După realizarea acestui plan, ANM urma să elibereze institutului autorizaţia de fabricaţie.
Planul de măsuri avea ca termen de finalizare data de 15 aprilie şi viza o serie de lucrări la instalaţiile de apă şi aer, la echipamentele de monitorizare aer/ apă/ temperatură, mici lucrări de infrastructură, dar şi o serie de reverificări ale parametrilor de lucru la cele două linii de producţie ale vaccinurilor anti-tuberculoză şi pandemic.
La acea vreme, directorul Institutului Cantacuzino îl asigura pe ministrul Sănătăţii că, în cea de-a doua parte a lunii aprilie, odată cu obţinerea autorizaţiei de fabricaţie, producţia de vaccin poate demara.
Ministrul Sănătăţii îi cerea atunci directorului Institutului Cantacuzino un raport săptămânal cu lucrările şi activităţile desfăşurate de producătorul român de vaccinuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Noul director al Institutului Cantacuzino va fi Gabriel Ionescu Noul director general al Institutului Cantacuzino va fi medicul Gabriel Ionescu, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la Bistriţa.
ANM va reautoriza Institutul Cantacuzino în cea de-a doua parte a lunii aprilie Conducerea Institutului de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino a prezentat luni seara ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Planul de măsuri corective de remediere a neconformităţilor la liniile de producţie a vaccinurilor.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
Institutul 'Cantacuzino' a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta în România, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis...
Ministrul Sănătăţii a cerut găsirea de soluţii urgente pentru reluarea producţiei la Cantacuzino Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat conducerilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) şi Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare 'Cantacuzino' găsirea de soluţii rapide pentru reluarea producţiei de vaccin la nivel naţional, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
MS: Ministrul Ritli a cerut noului manager al Institutului Cantacuzino un plan de relansare a instituţiei Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut ca până la sfârşitul săptămânii, noul director al Institutului ''Cantacuzino'', Radu Iordăchel, să prezinte un plan de rentabilizare şi relansare a instituţiei, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, marţi, AGERPRES.