Cele mai citite
 


Dr. Cristian-Anton Irimie: Niciun spital nu se va închide după descentralizare
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Niciunul din cele 431 de spitale care există în prezent în România nu se va închide după descentralizarea sistemului medical, a declarat vineri, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Cristian-Anton Irimie, care a participat la conferinţa cu tema 'Descentralizarea şi organizarea spitalelor' care s-a desfăşurat joi şi vineri la Poiana Braşov.
Potrivit acestuia, toţi cei prezenţi la întâlnire, directori de spitale, reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din păcate mai puţini reprezentanţi ai comunităţilor locale au fost de acord că descentralizarea este necesară.

Evaluarea tuturor spitalelor din ţară s-a încheiat urmând ca săptămâna viitoare Ministerul Sănătăţii să finalizeze această evaluare şi să prezinte concluziile.

'Nu se discută despre închideri de spitale pentru că Legea 95/2006 nu dă voie să se închidă un spital fără acceptul autorităţilor locale. Orice modificare de structură în ceea ce priveşte numărul de paturi şi personalul spitalului se face doar cu aprobarea Ministerului Sănătăţii. Nu se poate discuta despre o reducere de personal medical pentru că şi aşa este insuficient în toate spitalele', a spus secretarul de stat.

Dr.Irimie a ţinut să precizeze că, în cazul în care autorităţile locale vor dori să schimbe structura unui spital în sensul de a-l eficientiza, vor face propuneri la Ministerul Sănătăţii şi vor primi sprijin în acest sens.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Preşedintele Patronatului spitalelor private, de acord cu subordonarea CNAS Ministerului Sănătăţii Preşedintele Patronatului Spitalelor şi Centrelor Medicale Private din România (PSCMR), profesor universitar doctor Radu Deac, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este de acord cu intenţia Ministerului Sănătăţii de a prelua Casa Naţională de Asigurări de Sănătate...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului o notă privind "criza'"medicamentelor oncologice Ministerul Sănătăţii, a prezentat, vineri, Guvernului o notă privind "criza" medicamentelor oncologice.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.