Cele mai citite
 


Cseke Attila: Am primit deja propuneri legate de reducerea rezidenţiatului
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Bistriţa, că deja a început să primească propuneri concrete de reducere a rezidenţiatului din partea unor universităţi, printre acestea numărându-se şi Universitatea de Farmacie şi Medicină din Târgu Mureş.
'Am primit deja de la câteva universităţi propuneri, care se încadrează în politica Ministerului Sănătăţii de reducere a perioadei rezidenţiatului. Există o directivă europeană, care reglementează durata minimă recomandată pentru rezidenţiat. Noi, faţă de această perioadă recomandată, în unele domenii suntem mai catolici decât Papa şi avem durate mai lungi. Cel mai elocvent exemplu este pe un domeniu complex, neurochirugia, unde noi pregătim un neurochirurg, după şase ani de universitate, încă şapte ani de rezidenţiat, ceea ce înseamnă că pentru a avea un neurochirurg ne trebuie 13 ani, în timp ce directiva europeană recomandă cinci ani', a exemplificat ministrul Sănătăţii.

Cseke Attila a precizat că propunerea sa nu are ca principal obiectiv reducerea cheltuielilor necesare pregătirii viitorilor medici, ci o încercare de eficientizare a perioadei de rezidenţiat.

Ministrul Sănătăţii a efectuat, vineri, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care s-a întâlnit cu autorităţile judeţene şi a vizitat spitalele din Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Mureş: Ministrul le-a prezentat şefilor Direcţiilor de Sănătate proiectul de reducere a funcţiilor de conducere Târgu Mureş, 28 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat vineri, la Târgu Mureş, în cadrul întâlnirii cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, proiectul de reorganizare a acestora, care presupune renunţarea la 84 de funcţii de conducere.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean ar putea pierde doi directori Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa ar putea rămâne fără doi directori, după ce ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că va opera reduceri la nivelul funcţiilor de conducere din unităţile medicale, fiind vizaţi în special directorii administrativi, de resurse umane sau IT.
Mureş: Cel mai modern spital privat din ţară, inaugurat de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat, joi, la Târgu Mureş, cel mai modern spital privat din ţară, Nova Vita Hospital, realizat în urma unei investiţii totale de 15 milioane de euro, suportată de omul de afaceri Virgil Mailat.
Mureş: Cseke Attila - Am făcut pasul pe care nimeni nu a reuşit să-l facă în Sănătate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că a fost 'consternat' de situaţia ministerului la momentul în care a preluat mandatul, susţinând că nimeni nu ar fi putut face ordine în sistemul sanitar în doar şase luni.