Cele mai citite
 


COPAC va monitoriza distribuirea fondurilor pentru sănătate
miercuri, 11 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru anul 2009 are alocată cea mai mică sumă din PIB din ultimii cinci ani, respectiv 3,2%, relevă Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) într-un comunicat remis presei.

Asociaţia va monitoriza cu deosebită atenţie procesul de distribuire a fondurilor pentru sănătate şi solicită o revizuire a alocării acestora în funcţie de nevoile reale ale sistemului sanitar.

În lipsa unui răspuns oficial din partea reprezentanţilor Guvernului, COPAC îşi rezervă dreptul de a protesta public în numele celor 2.500.000 de pacienţi pe care îi reprezintă în acest moment.
"Constatăm cu regret că actuala politică guvernamentală are la bază conceptul 'supravieţuieşte cel mai puternic'.
Vrem să le reamintim celor care acum câteva luni le promiteau românilor 'o viaţă decentă' că fiecare pacient are dreptul la viaţă, iar acest drept nu este aleatoriu, în funcţie de segmentarea bugetară, ci este garantat de Constituţia României", relevă sursa citată.
COPAC constituie o premieră pentru Europa, reunind organizaţii care reprezintă interesele pacienţilor cu boli cronice din România, respectiv cancer, hepatite, HIV/SIDA, diabet, hemofilie şi alte maladii rare. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.