Cele mai citite
 


Braşov: Finanţarea spitalelor se va face preponderent de la Casa de Asigurări de Sănătate
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Finanţarea spitalelor după descentralizare se va face de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care este principala sursă de finanţare a spitalelor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Adina Geană de la Direcţia Generală Management din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care a participat la conferinţa 'Descentralizarea şi organizarea spitalelor' ce s-a desfăşurat joi şi vineri la Poiana Braşov.
'Finanţarea spitalelor din punct de vedere al serviciilor pe care le oferă nu se va schimba, sau se va schimba în bine în măsura în care noi aşteptăm din partea implementării acestei descentralizări ca o parte dintre cheltuielile pentru regia imobilelor, a spaţiului să fie preluate de autorităţile locale. Astfel, fondurile pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate le dădea pentru aşa ceva vor reveni într-o proporţie mai mare către acele componente care înseamnă actul medical şi sperăm într-o îmbunătăţire a acestora. Nu vom vedea dintr-o dată cât de mulţi bani avem pentru serviciile medicale pentru că eu mă aştept ca rezultatele descentralizării să apară undeva după şase luni', a precizat reprezentantul Casei Naţionale de Asigurări de S& #259;nătate.

Sursa citată a afirmat că se aşteaptă ca în echipa de negociere care se va prezenta la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate când este vorba despre contractări să apară şi un reprezentant al partenerului de finanţare, considerând că autorităţile locale vor deveni alături de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate finanţatori ai spitalelor.

'Un spital poate oferi în general 8-10 tipuri de servicii, dar marea majoritate a spitalelor oferă 2-3 tipuri de servicii, poate pentru că nu şi-au identificat toate serviciile pe care le poate oferi un spital. Există situaţii în care de multe ori aceste servicii se desfăşoară, dar nefiind identificate, contractate nu pot fi plătite. De exemplu, foarte multe spitale fac servicii de consiliere, servicii de suport psihic şi psihologic pentru bolnavii cu anumite afecţiuni şi pentru aparţinătorii acestora, sau sunt spitale care fac servicii de transport pentru pacienţii lor. Or aceste servicii nu sunt identificate şi cuantificate, nu sunt contractate şi evidenţiate. Există bani pentru aceste servicii', a explicat Adina Geană.

Reprezentantul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a mai arătat că banii pe care îi are Casa Naţională pot fi oferiţi la o gamă largă de servicii, dar ţinând cont şi de limita bugetului de criză pe care îl are, însă împreună cu autorităţile locale se speră într-o îmbunătăţire a serviciilor medicale oferite populaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Dr.Lucian Duţă (CNAS):Vom transfera bani din decembrie pentru noiembrie pentru finanţarea spitalelor Dr. Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat, miercuri, că va transfera bani din decembrie pentru luna noiembrie în vederea finanţării spitalelor.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.