Cele mai citite
 


CMR este indignat de verificarea pacienţilor în concediu medical
duminică, 18 aprilie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România (CMR) este indignat de reglementarea propusă de Ministerul Sănătăţii (MS) şi aprobată de Guvern prin care pacienţii aflaţi în concediu medical sunt verificaţi acasă cu poliţia, se arată într-un comunicat remis presei.
CMR a înaintat MS propuneri cu privire la acest act normativ, dar acestea nu au fost luate în considerare deşi au fost redactate de specialişti care au experienţă în domeniu.

'Este o măsură abuzivă şi poliţienească inacceptabilă într-un stat de drept. Vorbim, practic, de arest la domiciliu. Pacientul are un drept la concediu medical, un drept câştigat prin plata unor contribuţii şi, ca urmare, dreptul câştigat nu poate fi transformat în obligaţia de arest la domiciliu. În opinia noastră, această propunere este o ruşine pentru statul român. Este inadminisibil şi vom sesiza toate forurile europene în privinţa acestei reţineri a pacientului la domiciliu şi a verificării lui de către poliţie', a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Potrivit hotărârii de guvern, pacientul trebuie să fie la domiciliu pe durata concediului medical, în fiecare zi între orele 8,00-11,00, 12,00-17,00 şi 18,00 - 20,00. În opinia preşedintelui CMR, acest lucru poate da naştere unor abuzuri - pacientul poate merge la farmacie şi dacă întârzie şi nu a răspuns poliţiei, nu i se mai plăteşte concediul şi medicul este sancţionat.

'Această hotărâre pleacă de la premisa că atât pacienţii, cât şi medicii sunt infractori. Aplicarea acestei reglementări va determina medicii să nu mai prescrie concedii medicale, chiar dacă pacienţii sunt bolnavi, de frica amenzii. Problemele din sistem nu se rezolvă prin creşterea numărului de contravenţii, cele deja introduse nu au adus un mare câştig', afirmă prof. Astărăstoae.
Notare
Comentarii
de Gica de la scularie
Pacientul sa raspunda Militiei? Ha! Asta-i buna. Si ce daca? Asa cum vin, asa pleaca. Pai simplu, ca militienii sa intre pe proprietatea mea sa vina cu mandat (semnat de un judecator) si insotiti de procurorul de serviciu. Cat despre insotitor, indiferent de cine-o fi el sau de unde-o fi el... sa stea la poarta. Iar se fac astia de ras cu invetiile lor. Pai nu era mai bine ca sa se prezinte pacientul singur la circa de militie de doua ori pe zi? In felul asta economiseau banii de pe benzina folosita in deplasari... pe care daca o aduni rezulta pierderi mai mari decat suma platita ca indemnizatie de concediu medical. Hai guvernu' la sapa cu voi!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Colegiul Medicilor din România, pentru mandatul 2012 - 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii CMR au căzut de acord asupra proiectului pilot privind statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie a Colegiului Medicilor din România, condusă de profesorul Vasile Astărăstoae, cele două părţi căzând de acord asupra conţinutului proiectului de modificare a Legii 95/2006, proiectului pilot privind statutul spitalelor şi privind...
Colegiul Medicilor din România respinge afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma Colegiul Medicilor din România susţine că afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma în sistemul de sănătate nu reflectă realitatea şi o respinge "cu indignare", se arată într-un comunicat remis vineri de CMR.