Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Numărul cazurilor de sinucidere în creştere
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

Doi bărbaţi din judeţul Dâmboviţa au fost găsiţi spânzuraţi, vineri, iar un altul miercuri, numărul cazurilor de suicid, la nivel de judeţ fiind în creştere, medicii estimând că acest lucru vine pe fondul depresiei, care afectează populaţia.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie, vineri, un bărbat de 55 de ani din Târgovişte a fost găsit spânzurat într-o scară de bloc din municipiu, iar un altul, de 58 de ani, spânzurat de o grindă de la o anexă a gospodăriei sale din comuna Ciocăneşti.
La Moreni a avut loc un alt caz de suicid, un bărbat de 42 de ani şi-a pus capăt zilelor, el fiind găsit de soţie.
Conform declaraţiilor membrilor familiilor sau ale cunoscuţilor celor care s-au sinucis, motivele pentru care s-a recurs la acest gest extrem au fost legate de sărăcie sau de pierderea unui membru al familiei.
Pe de altă parte medicii spun că, în ultimii ani, tot mai multe persoane sunt afectate de depresii şi estimează la câteva zeci de mii numărul dâmboviţenilor cu astfel de afecţiuni.
''Depresia se caracterizează prin scăderea elanului vital, adică pacientul este mai obosit. În afară de indispoziţie şi oboseală, prezintă lipsa chefului şi a plăcerii pentru activităţi pe care înainte le îndrăgea. Nu mai are acele hobyuri de dinainte şi preferă domiciliul pentru că nu are puterea să aibă o viaţă activă. Depresivul se mai plânge de probleme legate de somn, fie nu adoarme sau, tipic, se trezeşte în fiecare dimineaţă la ore matinale şi după aceea nu mai poate adormi. De asemenea, are probleme cu pofta de mâncare şi dureri persistente a căror cauză organică nu poate fi găsită. Pe depresiv îl dor picioarele, spatele şi capul şi începe să fie îngrijorat cu privire la tot acest tablou. Cu siguranţă în cazul acestei boli vor bim de zeci de mii de depresivi la nivelul judeţului, intrând aici sfera largă a depresiilor de la cele scurte, de tip reactiv, până la depresia de tip recurent'', a explicat doctorul Lorentina Florescu, şeful Secţiei Psihiatrie Adulţi din cadrul Spitalului Municipal Târgovişte.
Medicii psihiatri susţin că dacă până acum depresia era mai des întâlnită în rândul persoanelor de vârsta a treia, îndeosebi femei, ca o consecinţă a pierderii statutului social, familial, profesional şi a celui material, în prezent cei mai expuşi sunt intelectualii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Trei persoane, dintre care un copil de un an, au murit din cauza gripei Trei persoane, dintre care un copil de un an, au murit în judeţul Dâmboviţa în acest sezon rece din cauza gripei, potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Dâmboviţa: Numărul cazurilor de viroze este în creştere Numărul îmbolnăvirilor cu viroze este în creştere în judeţul Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică anunţând, miercuri, peste 1.800 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
DEPRESIA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament Aproximativ două treimi din persoanele cu depresie nu-şi dau seama că au o boală ce poate fi tratată şi, prin urmare, nu caută un tratament. În plus, ignoranţa persistentă şi percepţia greşită a publicului asupra bolii, inclusiv a multora dintre furnizorii de servicii medicale, ca fiind o slăbiciune...
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
Telefonul Copilului: Numărul cazurilor de bullying semnalate de băieţi a crescut de peste 20 de ori într-un singur an Numărul băieţilor care au raportat cazuri de bullying la Telefonul Copilului (116111) a crescut de peste 20 de ori, de la 25 de cazuri în 2014 la 534 de cazuri în anul 2015, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Asociaţia Telefonul Copilului.
Dâmboviţa: Numărul virozelor este în creştere Numărul virozelor este în creştere în judeţul Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţând, marţi, peste 1.100 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.