Cele mai citite
 


Dolj: Medicii de familie au cel mai mic număr de asiguraţi din ţară
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din Dolj care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au cel mai mic număr de asiguraţi din ţară, astfel că dacă la nivel naţional numărul mediu de asiguraţi per medic este de 1.750, în Dolj media este de 1.390 de asiguraţi/medic.
Dr. Mirela Profir, preşedinta Societăţii de Medicină de Familie Dolj, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că dintre cei 416 medici de familie aflaţi în contract cu Casa, 112 au sub 1.000 de asiguraţi pe listă, 248 au mai puţin de 1.400 de asiguraţi, 19 au peste 2.200 de asiguraţi şi doar cinci medici au mai mult de 2.500 de asiguraţi.
În legătură cu noul contract-cadru negociat de medicii de familie cu Casa de Asigurări, dr. Mirela Profir a spus că aceştia au obţinut câteva puncte avantajoase, însă noile reglementări duc la creşterea birocraţiei şi a numărului de situaţii în care Casa poate rezilia automat contractul cu medicii de familie.
'După noul contract-cadru am obţinut câteva puncte care ne avantajează, cum ar fi modificarea punctajelor pe grupe de vârstă, care în varianta din 31 martie 2009 ne erau complet nefavorabile şi ar fi dus la falimentul majorităţii cabinetelor. Au fost, de asemenea, scoase plafoanele pentru medicamente la medicii de familie şi s-a renunţat la anumite sancţiuni nou introduse, cum era cea care prevedea suspendarea contactului în momentul în care se constatau restanţe la FNUASS. S-a renunţat şi la penalizarea pentru greşeli pe formularele tipizate. În schimb, s-au introdus noi obligaţii, care duc la creşterea birocraţiei şi a crescut numărul de situaţii în care Casa poate rezilia automat contractul cu medicii de familie' - a declarat preşedinta Societăţii de Medicină de Familie Dolj.
Potrivit acesteia, prin modificarea punctajelor pe grupe de vârstă, situaţia financiară a cabinetelor medicilor de familie s-ar putea îmbunătăţi, ceea ce înseamnă că multe cabinete au scăpat de faliment.
'Sperăm ca încet-încet să avem o relaţie mai normală de colaborare cu casele judeţene de asigurări de sănătate şi să scadă birocraţia înrobitoare din acest moment, care, cu toate eforturile noastre, afectează calitatea actului medical', a afirmat dr. Mirela Profir.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
Dolj: Medicii de familie au decis să nu semneze noul contract cu CJAS Craiova, 22 feb /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să nu semneze noul contract pe 2011-2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, contract care, în opinia medicilor, ar aduce grave prejudicii de ordin profesional, material şi moral statutului şi profesiei de medic, precum şi intereselor...
Dolj: Medicii de familie nu mai eliberează decât reţete cu plată Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai eliberează, începând de joi, pacienţilor reţete gratuite sau compensate, după ce au refuzat să semneze contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Dolj: CAS poartă discuţii cu medicii de familie Craiova, 8 ian /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj i-a invitat, vineri, la discuţii atât pe reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină Generală din România - filiala Dolj, cât şi pe cei ai Patronatului Medicilor de Familie, după ce medicii de familie din Dolj au anunţat, joi, că...