Cele mai citite
 


ANM: Norul de cenuşă vulcanică va cuprinde întreaga Românie, până sâmbătă la ora 21.00
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Norul de cenuşă vulcanică se va extinde sâmbătă, până la ora 21.00, deasupra celei mai mari părţi a Europei, incluzând şi teritoriul României, informează un comunicat al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
ANM precizează că prezenţa norului la altitudinea de 6.000 de metri nu are impact asupra sănătăţii populaţiei.
De asemenea, Administraţia Naţională de MeteorologieANM a rulat în această dimineaţă modelul de dispersie a cenuşii vulcanice la nivelul solului, iar conform rezultatelor, România nu va fi afectată de cenuşa vulcanică. Aceste rezultate sunt valabile până duminică, 18 aprilie, ora 09.00.
Agenţiile pentru Protecţia Mediului din întreaga ţară monitorizează permanent calitatea aerului şi eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie precum şi fracţiunea PM10 (pulberi în suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atât cu metode automate cât şi cu metode manuale.
Norul de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei a paralizat traficul aerian într-o mare parte a Europei, silind milioane de călători să rămână la sol.
Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a anulat 120 de zboruri, sâmbătă la ora 11,00, iar pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa sunt anulate de 22 de zboruri din cauza norului de cenuşă vulcanică ce a afectat traficul aerian din România.
Aeroporturile din Timişoara şi Arad au fost închise în această dimineaţa, iar la ora 12.00 va fi închis şi aeroportul din Sibiu, a anunţat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).
România a închis până la această oră 10 aeroporturi din Suceava, Iaşi, Bacău, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureş, Cluj, Arad şi Timişoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
Capitala şi alte nouă oraşe româneşti au găzduit, simultan, "11even", eveniment derulat în premieră în România Un eveniment de interacţiune socială, "11even", s-a desfăşurat în premieră, vineri, la Bucureşti, alte nouă oraşe din România (Alba Iulia, Braşov, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara), găzduind simultan acelaşi tip de eveniment.
Program educaţional despre conştientizarea impactului bolii artrozice asupra calităţii vieţii pacienţilor, desfăşurat în 16 oraşe Programul educaţional ''10 pentru mişcare'', adresat medicilor de familie, care are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare a impactului bolii artrozice asupra calităţii vieţii pacienţilor din România, a fost lansat în cadrul platformei ''Împreună pentru viaţă''.
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.
Cluj: Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei vor fi efectuate, pe 16 şi 19 octombrie, la Farmacia Sensiblu din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei.
IUBCvT Târgu Mureş urmează să efectueze primul transplant de cord din acest an Medicii din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş urmează să efectueze, joi, primul transplant de cord din acest an, în urma unei prelevări de organe realizate la Iaşi, a anunţat şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară şi Cardiologie Pediatrică, prof...