Cele mai citite
 


Comunicat de presă - Direcţia sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, au efectuat în cursul lunii aprilie, acţiuni de control la unităţile care procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animală şi nonanimală.
Controalele au urmărit: Condiţiilor generale de funcţionare a unităţilor cu activitate în domeniul alimentar (igiena spaţiilor, întreţinerea utilajelor de lucru, respectarea fluxului tehnologic, etc.)
Verificarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a alimentelor, precum şi incadrarea în termenul de valabilitate.
Verificarea calităţii şi a salubrităţii, produselor alimentare de origine animală şi nonanimală (derivate din carne şi lapte, peşte şi ouă, produse de panificaţie şi patiserie). În perioada 1- 16 aprilie 2010 au fost efectuate 129 de controale, care au vizat 3 abatoare, 14 unităţi de procesare carne, 4 unităţi de procesare lapte, 5 măcelării, 8 depozite alimentare, 26 magazine alimentare, 6 hipermarketuri, 12 unităţi de alimentaţie publică, 10 unităţi de panificaţie, 3 pieţe agroalimentare şi 38 de unităţi care comercializează legume, fructe, produse de patiserie, băuturi diferite, alimente conservate.
În cadrul laboratorul D.S.V.S.A. s-au examinat în această perioadă, 236 probe pentru examene microbiologice, 57 probe pentru examene fizico-chimice, din materi prime şi produse finite, 25 probe pentru determinarea parametrilor calitativi pentru laptele crud materie primă, şi verificarea eficientei dezinfecţiilor, în 15 unităţi din sectorul alimentar.
În urma controalelor, s-au constatat unele abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv: deficienţe în întreţinerea spaţiilor de depozitare şi de expunere depozitarea şi lotizarea necorespunzatoare în special a materiei prime de panificaţie şi a legumelor şi fructelor; transportul unor produse, cu navete deteriorate şi neigienizate; comercializarea produselor preambalate neetichetate corespunzător; lipsa documentelor care atestă calitatea şi originea produselor recepţionate; absenţa dovezilor efectuării acţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare comercializarea unor produse alimentare, în spaţii neautorizate şi fără documente sanitare veterinare.
Pentru deficienţele constatate au fost sancţionaţi 9 operatori comerciali cu amenzi în valoare de 11.3 perioadei de valabilitate şi a 00 lei (trei magazine alimentare, un hipermarket, două depozite alimentare, şi trei producători individuali) si alţi 7 au fost avertizaţi.
Au fost retrase de la comercializare 4,2 to. produse alimentare (carne tocată, carne de pasăre, peşte, mezeluri, preparate din lapte şi alte sortimente alimentare) în valoare de 43.300 lei, alimente cu termen de valabilitate expirat, care au fost predate pentru distrugere.
Numărul de telefon al 'Call Center'-ului D.S.V.S.A.Sibiu este 0269 - 223314 şi poate fi apelat non-stop de către cetăţeni din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul igienei şi a siguranţei alimentelor.
Dr. Penţea Ioan - Compartiment comunicare la DSVSA Sibiu
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Amenzi de 36.000 de lei pentru operatorii bucureşteni din domeniul alimentar, în decembrie Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au aplicat, în luna decembrie, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.950 lei, dar şi un număr de 53 avertismente pentru operatorii din domeniul alimentar de pe raza Capitalei, fiind dispusă şi...
Braşov: Rezultatele finale ale analizelor DSVSA la lapte şi corn sunt negative Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov a finalizat, miercuri, analizele privind laptele, cornul şi paiele de unică folosinţă folosite de elevii şcolilor generale nr.31 din Braşov şi nr.2 din Codlea, iar acestea sunt negative, a declarat, pentru AGERPRES, directorul...
Constanţa: DSV a confiscat alimente expirate de la Auchan din Centrul comercial Maritimo Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a confiscat peste 300 de kilograme de mâncare gătită, cu termen de valabilitate expirat, găsită în cadrul Sectorului gastronomic al Hypermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center - Constanţa.
Dolj: Reprezentanţii DSVSA au recoltat probe din legume şi fructe în urma cazului fetiţei internate cu E.coli Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj (DSVSA) şi Direcţiei de Sănătate Publică Dolj (DSP) au început recoltarea de probe pentru verificarea alimentelor din judeţ în contextul anchetei privind cazul fetiţei de nouă luni din Dolj care a ajuns la Spitalul 'Marie Curie' infectată...
DSVSA Bucureşti a aplicat 46 de amenzi în Piaţa Obor şi a retras de la comercializare peste 7 tone de alimente Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate...