Cele mai citite
 


Specialiştii precizează că norul vulcanic nu prezintă risc pentru populaţie
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că norul vulcanic nu prezintă risc pentru populaţie, câtă vreme se află la o altitudine de 6.000 - 7.000 de metri.
El a precizat că nu există riscul nici ca ploaia să antreneze particule de cenuşă, având în vedere că picăturile se formează pe la 2.000 de metri altitudine.
Prof. dr. Paul Stoicescu, specialist în pneumologie, a precizat şi el, pentru AGERPRES, că nu se pune problema apariţiei unor complicaţii la persoanele care suferă de afecţiuni respiratorii, câtă vreme cenuşa vulcanică nu ajunge pe sol.
Norul vulcanic va acoperi întreg teritoriul României, sâmbătă seară, la ora 21,00, la altitudini între 6.000 şi 10.000 de metri, a anunţat primul-ministru Emil Boc, la finalul şedinţei Comitetului pentru situaţii de urgenţă, reunit la Palatul Victoria.
'Până mâine (duminică - n.r.), la ora 21,00, nu există niciun fel de risc de depuneri la sol a cenuşei vulcanice. Nu se reţin recomandări speciale pentru populaţie, nu există niciun fel de risc din privinţa vieţii de zi cu zi a populaţiei', a precizat Emil Boc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.
Premierul Emil Boc a semnat numirea medicului Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat miercuri numirea în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a medicului Andrei Georgescu, precum şi revocarea din funcţie a lui Raed Arafat, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.
Ponta: Raed Arafat va conduce Departamentul pentru situaţii de Urgenţă care va fi creat în cadrul MAI Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat va fi numit şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă care va fi creat în cadrul MAI în baza unei Ordonanţe de Urgenţă care va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri, a declarat premierul Victor Ponta la începutul reuniunii Executivului...
Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului transmis, joi, AGERPRES.
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
Dobre: Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă - activate în judeţele sub cod portocaliu de temperaturi ridicate Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă au fost activate în toate judeţele aflate sub cod portocaliu de temperaturi ridicate, a afirmat, marţi, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre.