Cele mai citite
 


Reuniune europeană în domeniul medicinei dentare, la Bucureşti
duminică, 18 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Probleme privind programa de învăţământ universitar, care trebuie să fie în concordanţă cu reglementările europene, precum şi aspecte privind cercetarea în domeniul stomatologiei sau legătura dintre clinic şi cercetarea fundamentală au constituit principalele teme abordate la cea de a cincea întâlnire, care a avut loc sâmbătă, organizată de Association of Basic Science Teachers in Dentistry (ABSTD), Facultatea de Medicină Dentară 'Carol Davila' din Bucureşti şi Societatea de Informatică Medicală Dentară din România.
Prof. dr. Maria Greabu de la Catedra de Biochimie a Facultăţii de Medicină Dentară a declarat, pentru AGERPRES, că astfel de reuniuni sunt extrem de utile atât pentru cercetători, cât şi pentru clinicieni.
Medicul a menţionat printre temele de discuţii subiecte legate de implantologie, placa bacteriană, materiale utilizate în stomatologie, dar şi despre salivă.
Ea a subliniat importanţa schimbului de idei între specialiştii din Anglia, Norvegia, Suedia, Japonia, Turcia, etc. 'Trebuie să apreciem participarea medicilor de origine română din Norvegia, Suedia, care au venit cu lucrări de o remarcabilă valoare', a spus prof. dr. Maria Greabu.
Dr. Roxana Stegăroiu de la Universitatea din Niigata, Japonia, a subliniat că, în prezent, din ce în ce mai mult se apelează la implantologie şi a susţinut că şi în cazul acesteia într-un procent de 10% pot apărea probleme legate de modul cum s-a realizat lucrarea şi de factori biomecanici.
În Japonia, a spus dr. Stegăroiu, implantul costă, la facultatea unde lucrează, între 2.500 şi 3.000 de dolari, dar la cabinetele private poate ajunge la un cost dublu.
Medicul a vorbit şi despre amalgam, dr. Stegăroiu subliniind că a fost surprinsă să afle că în Japonia se utilizează compozit, iar pentru zonele care nu sunt la vedere aliaje nobile sau seminobile. Compozitul este decontat de casa de asigurări, a spus dr. Stegăroiu.
La rândul său, dr. Mihaela Roxana Câmpan de la Universitatea Bengen din Norvegia, a declarat, pentru AGERPRES, că în această ţară un accent deosebit se pune pe educaţia în domeniul sănătăţii bucomaxilofaciale. În acest sens, potrivit medicului, sunt programe de prevenţie care au dus la scăderea problemelor dentare atât la copii cât şi la adulţi şi bătrâni. Ea s-a referit la apariţia nanomaterialelor care se utilizează din ce în ce mai mult, accentuând asupra efectelor pe care le pot avea nanoparticulele.
Dr. Mihaela Câmpan a apreciat calitatea lucrărilor specialiştilor români prezentate în cadrul reuniunii şi a subliniat că ele nu sunt cu nimic mai prejos decât ale medicilor din străinătate.
Preşedintele ABSTD, dr. Josie Beeley, a preciat faptul că reuniunea are loc, pentru prima dată, într-o ţară din Europa de Est şi a evidenţiat importanţa subiectelor abordate, între care competenţele în medicina dentară, pregătirea profesională continuă, precum şi cele privind cercetarea în domeniu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Dezbatere pe tema sistemului de sănătate oro-dentară din România, în iunie, la Craiova Facultatea de Medicină Dentară Craiova organizează în perioada 7-9 iunie, cu prilejul celui de-al V-lea Congres "Zilele Medicinii Dentare Craiovene", o amplă dezbatere pe tema sistemului de sănătate oro-dentară din România în contextul sistării alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină...
Dolj: Congres de medicină dentară la Craiova Facultatea de Medicină Dentară Craiova organizează, în perioada 7-9 iunie, cel de-al V-lea Congres "Zilele Medicinii Dentare Craiovene", prilej cu care, vineri, va avea loc şi o masă rotundă pe tema sistemului de sănătate oro-dentară din România în contextul sistării alocării fondurilor pentru decontarea...
Iaşi: Probleme actuale ale medicinei dentare şi tehnicile de ultimă oră, la al IV-lea Congres Internaţional al ADRE Specialişti din ţară şi străinătate vor discuta, începând de miercuri, despre probleme actuale ale medicinei dentare, soluţii inovative în terapia orală şi tehnici de ultimă generaţie în implantologia dentară, în cadrul celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie...
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...
Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au operat şi tratat în România anul trecut şi în 2014 Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au tratat în România anul trecut şi în primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Norina Forna, preşedintele decanilor de medicină dentară din România şi preşedinte al Societăţii Internaţionale de Reabilitare...
Iaşi: Nume de marcă vor sosi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei...