Cele mai citite
 


Piaţa serviciilor medicale private, peste 68 milioane euro în 2008
miercuri, 11 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Piaţa serviciilor medicale din mediul privat s-a ridicat la 68,1 milioane euro în 2008, iar piaţa abonamentelor la clinicile private a fost de 36 milioane euro, în Bucureşti, potrivit unui studiu prezentat miercuri de compania Mednet, la un seminar despre piaţa asigurărilor de sănătate.

Preţul mediu al unui abonament a fost, în anul 2008, de 15 euro.

În 2007, piaţa serviciilor medicale a fost de 40 milioane euro, iar cea a abonamentelor la clinicile private a fost de 27 milioane euro, la nivelul Capitalei.
Aproape 13 la sută din populaţia din Bucureşti intenţionau să încheie asigurări medicale private în anul 2008, iar din provincie peste 7,6 la sută.
Preţul mediu pe care o persoană ar fi dispusă să plătească pentru asigurare este de 84,89 lei în provincie şi de 70,87 lei în Bucureşti.
Principalele servicii medicale despre care respondenţii studiului Mednet au afirmat că doresc să fie incluse în asigurările medicale private sunt consultaţiile şi investigaţiile în caz de îmbolnăvire, serviciile de ambulanţă, acoperirea parţială sau totală a cheltuielilor medicamentelor pentru perioada internărilor.
Populaţia din provincie ar fi dispusă să plătească, lunar, 91 de lei pentru un abonament la o clinică privată, iar cea din Bucureşti 100 lei. 30 la sută din respondenţii studiul Mednet au afirmat că ar plăti între 100 şi 200 lei pentru un abonament. 12 la sută dintre bucureşteni deţin abonamente la clinici private.
Majoritatea participanţilor la Conferinţa Naţională de Asigurări de Sănătate consideră că volumul de afaceri al pieţei asigurărilor private va fi cuprins între 20 şi 50 milioane euro în următorii cinci ani.
De asemenea, majoritatea participanţilor la eveniment a afirmat că introducerea serviciilor medicale în coplată va stimula dezvoltarea asigurărilor private de sănătate.AGERPRES/(Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.