Cele mai citite
 


C.O.P.A.C. începe strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor
luni, 19 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a anunţat, duminică, demararea unei acţiuni pentru strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor 49/ 2003.
'În România, drepturile pacienţilor sunt încălcate în fiecare zi. Vorbim de accesul restricţionat la tratament, introducerea coplăţii şi tratatea pacienţilor ca infractori, căutaţi cu poliţia pentru a vedea dacă sunt cu adevărat bolnavi. Vom începe o campanie de strângere de semnături pentru a modifica Legea drepturilor pacienţilor (46/2003). Vrem să construim un sistem de sănătate centrat pe pacient', a declarat, la Poiana Braşov, Cezar Irimia, preşedintele COPAC România, cu ocazia Zilei Europene a Drepturilor Pacienţilor, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.
Sursa citată menţionează că pentru pacienţii cu scleroză multiplă din Alba Iulia şi Târgu Mureş s-a întrerupt tratamentul de o săptămână, iar pe programul HIV/SIDA nu mai există tratament în 15 judeţe de mai bine de două săptămâni.
'COPAC este împotriva sistemului de coplată în varianta în care a fost adoptat. De asemenea, măsura adoptată de Ministerul Sănătăţii de a reintroduce injectabilele pe circuit închis în programul de cancer va creşte costurile şi va restricţiona accesibilitatea pacienţilor la tratament', a precizat Irimia.
Adunarea Generală a COPAC l-a ales în funcţia de preşedinte pe Cezar Irimia.
De asemenea, au mai fost primite în COPAC alte organizaţii: Asociaţia persoanelor cu talasemie majoră, Asociaţia Naţională de Parkinson, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Musculo-Scheletice şi Fundaţia Baylor Marea Neagră (cu statut de membru asociat).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Drepturile pacienţilor, în dezbatere Drepturile pacienţilor români au fost dezbătute cu prilejul marcării Zilei Europene a Drepturilor Pacienţilor la sfârşitul acestei săptămâni la Braşov.
Braşov: Liderul COPAC - Drepturile pacienţilor sunt încălcate flagrant în România Drepturile pacienţilor din România sunt încălcate flagrant iar tratamentele bolnavilor cronic sunt întrerupte în mod repetat din diverse motive, a declarat duminică, la Poiana Braşov, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Cezar Irimia.
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România - COPAC şi-a ales noua conducere Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi-a ales noua conducere, funcţia de preşedinte fiind ocupată de Radu Gănescu de la Asociaţia Persoanelor cu Talasemie Majoră.
COPAC şi CMR au lansat a doua ediţie a evenimentului "Săptămâna pacienţilor" Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România lansează miercuri cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze un dialog constant şi constructiv între...
CMR şi COPAC au lansat broşura 'Drepturile pacienţilor' şi site-ul www.pacienti.ro Colegiul Mediciilor din România şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) au lansat joi, în cadrul campaniei 'Ignoranţa afectează grav sănătatea', broşura 'Drepturile pacienţilor' şi site-ul www.pacienti.ro.
COPAC îngrijorată de recentele declaraţii ale ministrului Sănătăţii privind finanţarea spitalelor private Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi exprimă îngrijorarea faţă de recenta declaraţie a ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, potrivit căreia unităţile spitaliceşti private nu mai trebuie finanţate.