Cele mai citite
 


Drepturile pacienţilor, în dezbatere
marţi, 20 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drepturile pacienţilor români au fost dezbătute cu prilejul marcării Zilei Europene a Drepturilor Pacienţilor la sfârşitul acestei săptămâni la Braşov.
Cu acest prilej, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Cezar Irimia, a anunţat că va începe o campanie de strângere de semnături pentru modificarea Legii Drepturilor Pacienţilor.
'În România, drepturile pacienţilor sunt încălcate în fiecare zi. Vorbim de accesul restricţionat la tratament, introducerea coplăţii şi tratarea pacienţilor ca infractori, căutaţi cu poliţia pentru a vedea dacă sunt cu adevărat bolnavi. Vom începe o campanie de strângere de semnături pentru a modifica Legea Drepturilor Pacienţilor (46/2003). Pacienţii din România se organizează din ce în ce mai bine şi vom apela la Forurile europene de câte ori ni se vor încălca drepturile. Vrem să construim un sistem de sănătate centrat pe pacient', a declarat Cezar Irimia.
Mulţi dintre pacienţii cu boli cronice şi-au înrerupt tratamentele. Astfel, pacienţii cu scleroză multiplă din Alba Iulia şi Târgu Mureş nu mai au tratament de o săptămână. Pe programul HIV/SIDA nu mai există tratament în 15 judeţe de mai bine de două săptămâni. Pentru cei cu hepatite, a început să se găsească din ce în ce mai greu Interferonul.
Monitorizarea pacienţilor pe programele HIV/SIDA şi cancer nu se mai face gratuit din lipsa kiturilor şi a reactivilor.
'COPAC este împotriva sistemului de coplată în varianta în care a fost adoptat. De asemenea, măsura adoptată de Ministerul Sănătăţii de a reintroduce injectabilele pe circuit inchis în programul de cancer va ridica costurile şi va restricţiona accesibilitatea pacienţilor la tratament', a precizat Irimia cu acelaşi prilej.
Adunarea Generală a COPAC l-a ales în funcţia de preşedinte pe Cezar Irimia. De asemenea, au mai fost primite în COPAC alte organizaţii: Asociaţia persoanelor cu talasemie majora, Asociaţia Naţională de Parkinson, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Musculo-Scheletice şi Fundaţia Baylor Marea Neagră (cu statut de membru asociat).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
C.O.P.A.C. începe strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a anunţat, duminică, demararea unei acţiuni pentru strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor 49/ 2003.
Braşov: Liderul COPAC - Drepturile pacienţilor sunt încălcate flagrant în România Drepturile pacienţilor din România sunt încălcate flagrant iar tratamentele bolnavilor cronic sunt întrerupte în mod repetat din diverse motive, a declarat duminică, la Poiana Braşov, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Cezar Irimia.
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România - COPAC şi-a ales noua conducere Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi-a ales noua conducere, funcţia de preşedinte fiind ocupată de Radu Gănescu de la Asociaţia Persoanelor cu Talasemie Majoră.
Organizaţiile de pacienţi acuză lipsa medicamentelor şi întreruperile de tratament Lipsa medicamentelor, întreruperile de tratament şi aglomeraţia din spitale sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă pacienţii, arată un studiu lansat luni de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România.
CMR şi COPAC au demarat campania naţională de informare 'Săptămâna pacienţilor' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Colegiul Medicilor din România au demarat, luni, campania naţională de informare ''Săptămâna pacienţilor'', realizată sub înaltul patronaj al Guvernului.
Vasile Cepoi: Drepturile pacientului pot fi cuprinse în Legea sănătăţii Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a declarat miercuri într-o dezbatere organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) că reglementările privind drepturile pacienţilor pot fi cuprinse în noua Lege a sănătăţii.