Cele mai citite
 


Testare gratuită a auzului şi văzului în sectorul 1
miercuri, 11 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Bucureştenii din sectorul 1 care doresc să-şi testeze gratuit auzul şi văzul sunt aşteptaţi, timp de o lună, de luni până vineri, între orele 8,30-17,00, în Clinica pentru ureche audio-optică din strada Stoica Ludescu nr.12.

Proiectul este iniţiat de Consiliul General al Sectorului 1, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, şi este derulat de Compania Audio - Optica, până la 9 aprilie. Scopul acestui proiect este identificarea şi sprijinirea persoanelor care se confruntă cu probleme auditive şi vizuale şi care, după realizarea testelor gratuite, vor beneficia inclusiv de interpretarea rezultatelor, primind cea mai eficientă soluţie pentru rezolvarea problemelor lor.

Cabinetele de audiologie şi optică ale clinicii sunt dotate cu aparatură de ultimă generaţie, capacitatea auditivă fiind verificată printr-o serie de investigaţii ca: audiogramă tonală, audiogramă vocală, audiogramă în câmp liber, impedanţă (timpanogramă şi reflex stapedian) şi otoemisiune (pentru copii), iar pentru capacitatea vizuală se efectuează determinări cu ajutorul autorefraktometrului computerizat cu memorie.
Pacienţii depistaţi cu deficienţe de auz şi văz vor fi diagnosticaţi, informaţi şi consiliaţi de specialiştii participanţi la programe europene de formare în domeniu ( Germania, Elveţia, Spania, Anglia, Franţa), astfel încât să beneficieze de soluţii complete pentru repunerea în formă şi chiar pentru reintegrarea socială totală ( în cazurile de surditate ).
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului informează că toate persoanele care doresc să efectueze astfel de teste trebuie să se programeze la numărul de telefon: 021/305.72.50, de luni până vineri, între orele 8,30 şi 17,00. AGERPRES/(Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 200 de bucureşteni şi-au făcut gratuit teste de spirometrie Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Sute de bucureşteni de toate vârstele au participat la manifestările dedicate Zilei Mondiale a Astmului, organizate în Parcul Herăstrău, unde s-au implicat într-o mulţime de acţiuni - de la teste speciale până la concursuri de desen.
Consultaţii gratuite ORL şi oftalmologice pentru copiii din Sectorul 1 Copiii din Sectorul 1 care au până în 18 ani beneficiază, în perioada 31 ianuarie - 28 februarie, de consultaţii gratuite ORL şi oftalmologice, la Cabinetul Audio-optica din Str. Stoica Ludescu nr. 12, Sector 1, potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 1.
MMFPS: Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals, între aceştia aflându-se medici cu înaltă reputaţie profesională, consilieri ai Consiliului Judeţean, foşti directori din cadrul primăriei Sibiu, salariaţi cu funcţii de conducere ai Direcţiei Muncii şi Direcţiei...
Olt:Anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul copilului în vârstă de 8 ani, din comuna Icoana, cunoscut drept "micul Hercule" datorită performanţelor sale sportive, pentru a stabili dacă minorul a fost afectat de antrenamentele...
Teleorman: Posturile de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, suplimentate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman va avea în 2013 un număr de 667 de posturi, cu 12 mai multe decât în anul precedent, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, instituţia publică în subordinea căreia se află.
Vaslui: O minoră dintr-un centru de plasamant a ajuns la spital intoxicată cu etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat, miercuri, o anchetă în cazul unei adolescente, în vârstă de 16 ani, aflată în sistem de protecţie într-un centru de plasament din municipiul Bârlad, care a ajuns la spital în urma unei intoxicaţii cu substanţe etnobotanice.