Cele mai citite
 


Emil Boc: Nici în următoarele două zile, nu se impune o recomandare pentru sănătatea populaţiei
marţi, 20 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nici în următoarele două zile nu se impune vreo recomandare specială pentru sănătatea populaţiei, ca urmare a erupţiei vulcanice din Islanda, a declarat, luni, primul-ministru Emil Boc, la Comitetul pentru situaţii de urgenţă.
'Din informaţiile pe care ni le-au transmis organismele de specialitate rezultă că, în următoarele două zile, nu vor fi depăşiri ale concentraţiilor de poluanţi la sol pe teritoriul României. Nici în următoarele două zile nu se impune vreo recomandare specială referitoare la sănătatea populaţiei. Şi în continuare, viaţa de zi cu zi a românilor nu este afectată de erupţia vulcanică', a spus Boc.
Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a explicat că, dacă erupţia din Islanda nu se opreşte, până la finalul săptămânii cenuşa vulcanică va fi condusă spre continentul european, inclusiv România.
'Dacă emite în continuare, circulaţia maselor de aer la nivelul Europei arată că o parte din emisie va traversa Europa. Până joi, toată circulaţia maselor de aer la nivel european se îndreaptă către Europa, inclusiv România. (...) Dacă nu se opreşte emisia vulcanică, cel puţin până la sfârşitul săptămânii circulaţia este aşa încât din Islanda o parte din emisie pleacă câtre Europa', a spus Sandu.
El a precizat că România se află într-o zonă 'cât de cât ferită' de cenuşa vulcanică.
'De joi, ţările din Balcani, inclusiv România, şi din Sud, sunt sub o circulaţie de aer dinspre Marea Mediterană şi aceasta va fi cât de cât ferită', a afirmat Sandu.
La rândul său, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat că instituţia pe care o conduce a instituit un punct de comandă în ceea ce priveşte calitatea aerului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comitetul pentru situaţii de urgenţă se reuneşte, duminică, la ora 11,00 Comitetul pentru situaţii de urgenţă se va reuni, din nou, duminică, de la ora 11,00, la Palatul Victoria, pentru a analiza ultimele evoluţii ale deplasării deasupra teritoriului ţării noastre a norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda.
Premierul Emil Boc: Populaţia nu este în pericol din cauza iodului radioactiv Nivelul de iod radioactiv în România nu pune în pericol sănătatea populaţiei, a subliniat, miercuri, premierul Emil Boc, după şedinţa de Guvern.
Emil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de leiEmil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de lei Executivul va permite Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să încheie angajamente legale suplimentare, de maximum 500 de milioane de lei, pentru a putea asigura necesarul de medicamente, printr-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat...
Emil Boc: Pentru sănătate am alocat 300 de milioane de lei, alte 150 sunt în fondul de rezervă Premierul Emil Boc a declarat duminică la videoconferinţa cu prefecţii că la rectificarea bugetară pentru sănătate au fost alocate direct 300 de milioane de lei iar alte 150 de milioane de lei sunt în fondul de rezervă şi se alocă imediat, pe măsură ce se implementează măsurile agreate cu Comisia Europeană...
Emil Boc şi omologul său israelian, B. Netanyahu, au semnat Declaraţia comună privind priorităţile colaborării bilaterale Premierul Emil Boc şi omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, au semnat, joi o Declaraţie comună a celor două Cabinete privind priorităţile cooperării bilaterale pe termen scurt şi mediu.
Premierul Emil Boc: Protocoalele privind intervenţia în caz de viscol trebuiau respectate Protocoalele privind intervenţia autorităţilor statului în caz de urgenţă din cauza viscolului şi zăpezii trebuiau respectate, iar modul în care s-a acţionat în fiecare situaţie în parte va fi analizat, a declarat vineri premierul Emil Boc, după şedinţa de la ora 11.00 a Comandamentului de iarnă de la...