Cele mai citite
 


Indemnizatia persoanelor cu handicap grav ar putea ajunge la nivelul pensiei minime
marţi, 20 aprilie 2010   ::   4 Comentarii :: :: Stiri
 
Comunicat de presă - Cristina Ancuţa Pocora (PNL)
COMUNICAT DE PRESA

Indemnizatia persoanelor cu handicap grav ar putea ajunge la nivelul pensiei minime

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap va fi dezbatuta, astazi, în plenul Camerei Deputatilor.
Initiativa legislativa vine sa modifice Legea 448/2006 în sensul majorarii prestatiilor acordate lunar persoanelor cu handicap în asa fel încât sa le asigure acestora, cel putin, un trai minim.
'Fac un apel catre colegii mei din Parlament sa voteze acest proiect de lege, indiferent de culoarea politica, pentru ca viata acestor oameni este mai presus de orice disputa la nivel doctrinar. Amintesc inclusiv parlamentarilor PD-L, care au refuzat sa voteze proiectul în cadrul dezbaterilor de la comisia de munca si protectie sociala, ca în contextul legislativ specific domeniului persoanei cu handicap, România, ca tara membra a Uniunii Europene, are obligativitatea de a se alinia tarilor membre în ceea ce priveste asigurarea normalitatii si demnitatii persoanei cu handicap', a mentionat Cristina Pocora, initiatoarea proiectului de lege.
Conform textului legislativ, persoanele cu handicap vor beneficia de o indemnizatie lunara dupa cum urmeaza: în cuantum de 350 lei, lunar pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 300 lei, pentru adultul cu handicap accentuat; în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap mediu si în cuantum de 50 lei, pentru adultul cu handicap usor, care pâna acum nu beneficia de aceasta indemnizatie.
De asemenea, aceasta initiativa majoreaza si bugetele personale complementare lunare, indiferent de venituri, dupa cum urmeaza: în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 75 lei, pentru adultul cu handicap accentuat si în cuantum de 40 lei, pentru adultul cu handicap mediu.
'Se va vedea în dezbaterea de astazi din plenul Camerei Deputatilor, si prin votul final de miercuri, daca parlamentarii din arcul guvernamental chiar sunt preocupati de soarta categoriilor vulnerabile din România, asa cum declara, sau se folosesc de acestea, prin discursuri demagogice în campaniile electoarale, pentru a le lua votul', a declarat Cristina Pocora.
Cristina Ancuta Pocora
Deputat PNL
Presedinte al Comisiei pentru Egalitate de Sanse
Notare
Comentarii
de Tavi
Vise,vise.....De un an ma gandesc ce bine mi_ar prinde aceti bani...Cineva isi bate joc de sperantele persoanelor cu dizabilitati ...Dar o vorba spune...SA TE FEREASCA DUMNEZEU DE BLESTEMUL CIUNGULUI....Cine are cunostinte parlamentari ii rog sa le aduca aminte ce am spus ma sus....

de gabi
cind o sa vina ziua aia sa fie indemnizatia si pentru persoanele cu handicap marita

de nelu
Nicodata,cand va fi nrvoie sa ajunga ceva banuti catre niste oameni care nici macar sa tipe nu pot,nu ii va baga nimeni in seama....Toti se fac,se prefac,ca sunt interesati de soarta amaratilor astia... Aiurea...Lor sa le fie bine...Lor,parlamentarilor...Sunt dintre cei care asteapta materializarea acestei idei....Am un tel...Il voi lasa mostenire nepotilor...Nu mai pot sa cred in nimeni...

de giani
Nu pot crede ca cineva se gandeste si la aceste persoane care au mai multa nevoie decat cei sanatosi de banii pe care ii vor volosi pentru a se trata, sau asi face viata putin mai usoara.S-a gandit oare vreu Parlamentar cat de greu e pentru aceste persoane si pentru familiile lor. s-au pus oare macar o ora sa nu zic o zi in pielea lor.Ce au facut ei concret pentru aceste persoane.Cum ar putea trai ei cu o asa o indemnizatie mica din care trebuie sa-si asigure traiul de zi cu zi, si pe deasupra sa se si trateze sa mai poata exista si ei macar o zi in plus.Oare chiar nici un parlamentar nu are in familie sau macar un prieten sau vecin cu probleme, oare cred ca soarta nu poate fi schimbata?...... si sa realizeze si ei ca odata au fost in locul in care au putut si totusi nu au facut nimic pentru aceste persoane, si ca vor regreta amarnic zilele in care au putut face ceva si n-au facut! Treziti-va d-lor Parlamentari si priviti in jurul vostru ve-ti vedea ca tara noastra e plina de jale si suspine.E greu sa crezi ca aceste persoane s-ar imbogatii cu acesti bani care nu le ajung nici pentru hrana, unde mai pui pentru medicamentele pe care trebuie sa le cumpere, si pentru imbracaminte...........E greu sa mai spun ceva, e greu sa mai speri ceva cand problema salariilor voastre e dezbatuta in regim de urgenta iar a acestor persoane sufera amanare si dispute crancene, cand de fapt ar trebuie sa fie prioritare.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Muncii: O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţie, şi de alte facilităţi prevăzute de lege O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţia de 234 de lei, şi de alte facilităţi prevăzute de lege, precum scutirea de la plata chiriei sau la transport, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Beneficiile plătite pentru persoanele cu handicap au depăşit în primul semestru un miliard de lei Suma plătită în primul semestru al acestui sub formă de beneficii pentru persoanele cu handicap au depăşit 1,006 miliarde lei, fiind mai mare cu 4,654 milioane lei decât cea din perioada similară din 2011, conform statisticilor publicate pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale...
Deputatul Petru Movilă pledează pentru însoţitorii persoanelor cu handicap grav Deputatul PDL Petru Movilă solicită modificarea Legii 11/2010 privind bugetul de stat pe 2010, pentru a se reglementa problema asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, care riscă să nu-şi mai primească banii.
LAPHR: Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit Bucureşti, 11 febr /Agerpres/ - Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit, pe baza recomandării medicului de specialitate, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Ligii pentru Apărarea Persoanelor cu Handicap din România (LAPHR), Luminiţa Gheorghiu, care a propus un...
Un refugiat a primit 540 lei pe lună, în 2015; un cetăţean român cu handicap grav - 234 lei Statul român a oferit, anul trecut, 540 de lei pe lună fiecărui refugiat, iar persoanelor cu handicap grav doar 234 lei, potrivit datelor Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...