Cele mai citite
 


Cluj: Studenţii la Farmacie promovează stilul de viaţă sănătos
luni, 19 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 19 apr /Agerpres/ - Studenţii farmacişti din Cluj vor să-i convingă pe concitadinii lor, îndeosebi pe cei tineri, să adopte un stil de viaţă mai sănătos, iniţiind în acest sens campania de responsabilizare socială 'Sănătatea ta, mai presus de toate!'.
Campania, derulată de Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Studenţească Amicus, se va desfăşura în perioada 20-30 aprilie.
Clujenii îşi vor putea testa gratuit glicemia, vor putea afla ce vârstă are de fapt inima lor şi ce tensiune arterială au. De asemenea, persoanele care apelează la aceste teste primesc pe loc consiliere cu privire la alimentaţia pe care ar trebui să o adopte pentru a fi sănătoase.
Între 26 şi 30 aprilie vor avea loc şi manifestări în grădiniţe, în vederea pregătirii preşcolarilor pentru un stil de viaţă mai sănătos. Micuţilor li se vor prezenta, pe înţelesul lor, regulile de igienă şi li se vor da sfaturi în legătură cu ceea ce ar trebui să mănânce.
Organizaţia Studenţilor Farmacişti este membră a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Teste de glicemie gratuite, în trei puncte sanitare din oraş Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca invită populaţia să vină la punctele sanitare deschise, luni, în municipiu pentru a face teste de glicemie gratuite.
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...
Cluj: Studenţii medicinişti îi consultă gratuit pe săteni Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj organizează, duminică, un nou screening în zona rurală a judeţului, care va avea loc în localitatea Apahida.
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Cluj: Simpozion dedicat alimentaţiei ca factor esenţial în menţinerea sănătăţii Medici, farmacişti şi studenţi din învăţământul superior medical vor discuta despre alimentaţia adecvată cantitativ şi calitativ ca factor esenţial în menţinerea sănătăţii, la Simpozionul cu tema "Nutriţia - Medicina viitorului", care se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 decembrie, la Universitatea...
Cluj: Studenţii de la UMF proveniţi din zona afectată de Ebola, sub supraveghere medicală Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj care provin din statele Africii de Vest, zona afectată de virusul Ebola, vor trebui să-şi facă analizele dacă au părăsit România în ultimele şase luni.