Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Vizele medicale ale sportivilor bistriţeni, date de un singur specialist
luni, 19 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 19 apr /Agerpres/ - Cei aproximativ 2.800 de sportivi legitimaţi la cluburile din judeţul Bistriţa-Năsăud au la dispoziţie un singur medic specialist, care se ocupă de controalele şi vizele medicale obligatorii, după ce cel de-al doilea medic a decedat recent.
Din acest motiv, Direcţia pentru Sport a judeţului Bistriţa-Năsăud a tras, luni, un semnal de alarmă, în cadrul şedinţei de analiză a activităţii pe 2009, legat de viitorul medicinei sportive în judeţ.
'Referitor la medicina sportivă, în judeţul Bistriţa-Năsăud ne confruntăm cu probleme mari, care în curând vor deveni grave. În prezent, la cele două cabinete de medicină sportivă este în activitate un singur medic specialist, aflat în pensie şi cu probleme de sănătate. Vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciaţi modul în care se realizează vizele medicale la 2.800 de sportivi legitimaţi, precum şi controalele obligatorii la şase luni pentru aceşti sportivi', a declarat şeful Direcţiei pentru Sport, Raoul Zanca.
Potrivit lui Zanca, în cazul în care problema nu se rezolvă, sportivii bistriţeni vor fi nevoiţi să se deplaseze în judeţele învecinate pentru realizarea controalelor şi vizelor medicale, ceea ce va duce la creşterea cheltuielilor.
Direcţia pentru Sport Bistriţa-Năsăud intenţionează să deschidă un cabinet modern de medicină sportivă, în cadrul unui viitor centru de excelenţă, dar, dacă anul trecut au fost alocaţi 500.000 de lei pentru acest centru la capitolul 'cheltuieli de capital', anul acesta această sursă de finanţare a fost tăiată.
Direcţiei i-a fost stabilit, anul acesta, un buget de aproximativ 1,4 milioane de lei, din care peste 650.000 de lei sunt reprezentaţi de cheltuielile de personal, care au scăzut cu mai puţin de trei procente faţă de anul trecut. Cele mai mari reduceri s-au făcut la cheltuielile de capital, care au fost anulate, şi la cheltuielile cu bunurile şi serviciile, care au scăzut, în medie, cu 25%. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Clădirea policlinicii din Bistriţa, modernizată cu aproape 10 milioane lei Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a semnat luni contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Judeţean, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.
Bistriţa-Năsăud: Elev de clasa a treia, decedat în urma unui incident la ora de sport Un elev de clasa a treia din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, a decedat la sfârşitul acestei săptămâni, după ce a fost implicat într-un incident la ora de sport la începutul lunii martie, în urma căruia a intrat în comă.
Bistriţa-Năsăud: Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean, modernizat cu bani europeni Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa va fi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene câştigat de Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, în valoare de peste 36 de milioane de lei.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Bistriţa-Năsăud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile Asociaţia ProFamilia din Bistriţa a lansat, joi, un proiect cu fonduri europene destinat femeilor din grupurile considerate vulnerabile, prin intermediul căruia acestea vor primi consultanţă, vor beneficia de cursuri de formare profesională şi vor avea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.