Cele mai citite
 


Mexic: Planta din care se face tequila ar putea preveni diabetul
luni, 22 aprilie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Osteoporoza, Reumatologie
 

Agava, planta din care se produce tequila, băutura alcoolică emblematică pentru Mexic, conţine o substanţă care ar putea preveni diabetul sau osteoporoza, a anunţat un centru de cercetare mexican, citat de AFP.

'Rezultatele sugerează că un regim care conţine fructani de agavă previne decalcifierea şi îmbunătăţeşte semnificativ formarea ţesutului osos', stimulând în acelaşi producerea hormonului GLP-1, care accelerează pe cea a insulinei, a declarat presei dr Mercedes Lopez, care conduce experienţele pe şoareci la Centrul de cercetări şi studii avansate de la Institutul politehnic naţional.

O a doua etapă de cercetări se va desfăşura pe animale, înaintea unor eventuale teste pe om. Dr Lopez a spus însă că fructanii de agavă nu se regăsesc în tequila, efectele benefice ale acestora pierzându-se în procesul de fabricare a băuturii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Doi cercetători afirmă că au descoperit planta care menţine celulele mereu tinere Doi cercetători buzoieni susţin că au descoperit o plantă miraculoasă care ajută la menţinerea tinereţii celulelor, asigură regenerarea ţesuturilor umane şi prospeţimea inimii.
O plantă rară, cu proprietăţi anticancerigene, aclimatizată în România O echipă de specialişti de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău a reuşit să aclimatizeze, după cinci ani de cercetări, o plantă originală din Nepal care produce fructul GAC, cunoscut ca având proprietăţi anticancerigene.
Centru de cercetare biomoleculară aplicată bolilor infecţioase, funcţional la sfârşitul lui 2015 la Institutul "Balş" Singurul Centru de cercetare biomoleculară aplicată bolilor infecţioase din centrul şi sud-estul Europei va fi funcţional de la sfârşitul anului viitor în cadrul Institutului Naţional "Matei Balş" din Bucureşti.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Floarea de Hibiscus Floarea de Hibiscus este o plantă care face parte din familia Malvaceae, din care fac parte arborele de cacao şi bumbacul. Numele generic este derivat din greacă şi înseamnă "nalbă mare". Există peste 200 de specii ale acestei plante, renumite pentru florile lor mari. Este nativă din nodul Africii şi...
Demineralizarea oaselor - primul pas către osteoporoză Oasele noastre suferă transformări ce ne predispun la dureri articulare şi fracturi, în timp, transformări cauzate în principal ca urmare a demineralizării oaselor.
Antidot din planta de tutun, în luptă împotriva virusului Ebola Aşa-numitul "ser minune" folosit pentru a-i trata pe cei doi cetăţeni americani bolnavi de Ebola este bazat pe anticorpi extraşi din planta de tutun, conform unui material publicat de Reuters.