Cele mai citite
 


Sibiu: Afecţiunile osteoarticulare, tratate prin terapie laser
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete
 

Pacienţii cu afecţiuni osteoarticulare reumatice sau posttraumatice vor putea beneficia, din această lună, în Secţia Clinică Recuperare Medicală, Medicină Fizică şi Balneologie (Fizioterapie I) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, de modalităţi eficiente de tratament cu ajutorul unui aparat laser de ultimă generaţie.

Conform unui comunicat de presă remis miercuri de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, aparatul a fost achiziţionat în urma unei donaţii din partea unei firme sibiene iar valoarea acestuia se ridică la aproximativ 30.000 de lei.
'Dotarea secţiei cu un astfel de aparat reprezintă un mare beneficiu pentru pacienţii cu astfel de afecţiuni. Această metodă modernă oferă un tratament eficient şi rapid, cu rezultate evidente, dovedite ştiinţific, vizibile după 5-10 şedinţe de terapie laser', a declarat dr. Florina Popa, şef lucrări, medic primar în secţia Recuperare Medicală.
În această secţie sunt trataţi şi recuperaţi şi pacienţii cu suferinţe neurologice, ortopedice şi posttraumatice iar pentru cei care nu se pot deplasa, tratamentul (electroterapie, masaj, gimnastică, aplicaţii de parafină) se face la patul bolnavului.
Secţia Fizioterapie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are 35 de paturi pentru spitalizarea continuă şi 8 pentru cea de zi iar în secţie îşi desfăşoară activitatea 42 de angajaţi (medici, asistente, kinetoterapeuţi, maseuri), care aplică mii de proceduri pentru aproximativ 250 de pacienţi din sistemul ambulator în fiecare lună, la care se adaugă şi pacienţii internaţi.
'Pentru că solicitările din partea pacienţilor sunt numeroase, s-au făcut programări pentru lunile mai şi iunie. Avem foarte mulţi pacienţi care vin şi din alte judeţe pentru a se trata la noi', a declarat dr. Florina Popa.
În perioada următoare, reprezentanţii secţiei, cu susţinerea conducerii spitalului, doresc să realizeze un proiect pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile în domeniul medical. Sumele obţinute vor fi folosite pentru mansardarea clădirii, construirea unui lift exterior, reabilitarea interiorului secţiei şi dotarea cu aparatură medicală.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Aparatură medicală performantă, în valoare de un milion de lei, achiziţionată din donaţii de Spitalul Clinic Judeţean Cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a anunţat joi că a reuşit să cumpere patru ecografe şi un aparat de radiologie digitală, toate în valoare de aproape un milion de lei, sumă donată de o companie din domeniul furnizării de gaze naturale din România.
Sibiu: Operaţie ortopedică, în premieră naţională, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pentru prima dată în România, chirurgul Radu Sorin Fleacă de la Secţia Clinică Ortopedie Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu (SCJUS) a realizat o operaţie de desprindere şi refixare a labrumului articular (un inel fibros de la periferia articulaţiei, care are rol în stabilizarea...
Sibiu: Şefa Secţiei de Fizioterapie de la Spitalul Judeţean a adus bani şi aparatură la spital, în loc să meargă la privat Medicul şef al Secţiei de Fizioterapie I din Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, dr. Florina Popa, în loc să îşi deschidă cabinet privat sau să lucreze într-o clinică privată, a ţinut în viaţă în ultimii 16 ani secţia, aducând bani şi aparatură modernă de acasă, investiţii care se cifrează la mii de...
Comunicat de presă - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu Reabilitarea unei părţi a maternităţii SCJU Sibiu, finalizată
Cluj: Aparatură medicală modernă donată Spitalului de Urgenţă pentru Copii de către Asociaţia Little People Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca beneficiază, începând de luni, de mai multe aparate medicale de ultimă generaţie pentru tratamentul micilor pacienţi, precum şi de mobilier nou pentru un grup de saloane, în urma unei donaţii făcute de Asociaţia Little People România.
Alba: Autospeciale şi ambulanţe intrate în dotarea ISU printr-un proiect cu fonduri europene Patru autospeciale cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală de 3,2 milioane de lei, au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene...