Cele mai citite
 


Călăraşi: Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Sud Muntenia, dotate cu echipamente noi
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia', din care face parte şi judeţul Călăraşi, a obţinut finanţare pentru implementarea unui proiect privind îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie.
Demararea şi implementarea proiectului - 'Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Sud Muntenia' - se vor finaliza cu achiziţionarea a 66 de echipamente specifice situaţiilor de urgenţă, care vor fi repartizate în judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.
Consiliul Judeţean Călăraşi va primi trei autospeciale de capacitate mare şi două autospeciale de capacitate medie pentru lucrul cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerări grele şi două ambulanţe de tip B2 (SMURD).
După efectuarea recepţiei, instituţia va preda echipamentele, spre folosinţă, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă 'Barbu Ştirbei' Călăraşi, care va selecta 140 de cadre proprii care vor fi pregătite să lucreze cu noile maşini primite în dotare.
Instruirea personalului care va folosi autospecialele şi ambulanţele va fi asigurată de firmele furnizoare de echipamente.
Valoarea totală a proiectului 'Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea Sud Muntenia' este de 49.995.241,99 lei (TVA inclus), din care contribuţia Consiliului Judeţean Călăraşi este de 119.988,02 lei, reprezentând cota-parte în proporţie de 1/7 din procentul de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.
De asemenea, instituţia va suporta şi o parte din cheltuielile neeligibile şi TVA-ul aferent, proporţia fiind aceeaşi - 1/7 din sumă, adică 1.142.776,23 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Bani europeni pentru îmbunătăţirea serviciilor de urgenţă Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Sud Muntenia se întruneşte marţi, la Alexandria, într-o reuniune ce are drept scop adoptarea unor hotărâri privind implementarea proiectului 'Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii...
Teleorman: Bani europeni pentru achiziţionarea de echipamente în sistemul de intervenţie la situaţii urgente Echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă au fost achiziţionate în Regiunea Sud-Muntenia printr-un proiect finanţat de UE, valoarea totală fiind de peste 52 de milioane de lei...
Ialomiţa: Autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, de capacitate mică (2.000 l), au fost aduse, miercuri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, iar până la sfârşitul acestui an urmează să mai sosească alte patru autovehicule, dintre care trei de capacitate medie (5.000 l) şi o autospecială...
Prahova: Încă două autospeciale noi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a primit, joi, două noi autospeciale de intervenţie de mici dimensiuni, acestea fiind achiziţionate prin intermediul proiectului 'Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii...
Teleorman: Liviu Dragnea: Este nevoie în fiecare judeţ de un elicopter pentru situaţii de urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că în viitor este necesar să existe în fiecare judeţ câte un elicopter pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...