Cele mai citite
 


Covasna: O tânără confectionează bijuterii pentru a-şi salva viaţa
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără din oraşul Covasna, Diana Borboly, confecţionează bijuterii unicat pe care le vinde pentru a-şi salva viaţa.
La numai 21 de ani, Diana suferă de boala Crohn şi are nevoie de 100.000 de euro pentru un transplant de celule stem.
Pentru că nu are aceşti bani, tânăra a început să facă bijuterii sperând că va reuşi să învingă boala. Din mâinile ei ies cercei, inele, coliere, brelocuri şi alte podoabe unicat pe care le vinde cu preţuri cuprinse între 3 şi 100 de lei.
Şi-a deschis şi un magazin virtual pe internet pe care l-a denumit 'for Hope', dar până acum din vânzarea bijuteriilor a adunat doar 1000 de euro.
Tot pentru a aduna bani, Diana a scos la vânzare mai multe obiecte personale, de la poşete, curele şi tricouri pe care le purta pe vremea când era sănătoasă şi ieşea cu prietenii, până la CD şi cărţi citite la vârsta copilăriei ori adolescenţei.
'Cred că este dreptul meu să lupt pentru viaţă, am dreptul la viaţă (...).Vreau atât de mult să mă fac bine, am atâtea lucruri de făcut în acestă viaţă şi pe care nu le pot face...Sunt legată de mâini şi de picioare...Mi-ar fi plăcut atât de mult să pot alerga prin parc, să ies cu colegii, să pot petrece un Crăciun sau un Paşte în care să fiu sănătoasă...Bucurie mai mare pentru familia mea nu ar exista', spune Diana.
Impresionaţi de povestea ei, dar şi de cuvintele de încurajare 'Ţine minte: sfârşitul nu e aici' pe care Diana şi le-a scris pe blog pentru a avea puterea să lupte mai departe, mai mulţi tineri din Sfântu Gheorghe, membri ai Asociaţiei 'Pentru Comunitate', au decis să se implice în campania de strângere de fonduri, iar cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe, care se vor desfăşura în perioada 23-25 aprilie, vor vinde bijuteriile confecţionate de ea.
'Acestea vor putea fi găsite lângă restaurantul Tribell, dar şi la Muzeul Carpaţilor Răsăriteni', a declarat Ana Sidon, iniţiatoarea campaniei, care a menţionat că în cele două locuri vor fi amplasate urne în care se pot face donaţii, precum şi panouri pe care cei care doresc vor putea să îi transmită Dianei mesaje de încurajare.
De asemenea, persoanele care vor să facă donaţii pentru pentru Diana Borboly pot depune bani în conturile deschise pe numele ei la Banca Comercială Română, Sucursala Covasna ( RON: RO 45 RNCB 00 81 00 96 86 13 00 01, EURO: RO 92 RNCB 02 93 00 96 86 13 00 01).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar Un nou centru de transplant de celule stem, cel de-al cincilea din România, a fost inaugurat luni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).
Curs internaţional de transplant de celule stem, la Târgu Mureş Târgu Mureş, 24 mai /Agerpres/ - Cei mai buni 20 de profesori şi specialişti din Europa din domeniul transplantului cu celule stem oferă, începând luni, la Târgu Mureş, timp de trei zile, un curs intensif de hematologie, la care şi-a anunţat prezenţa 100 de cursanţi din întreaga lume.
Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România va fi realizat în ţara noastră.
Peste 100 de medici şi studenţi, la cursul internaţional de transplant de celule stem de la Târgu Mureş Peste 100 de medici şi studenţi din întreaga lume participă la cea de-a 14-a ediţie a cursului intensiv de transplant de celule stem de la Târgu Mureş, a anunţat, miercuri, şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant de Măduvă din Târgu Mureş, dr. Istvan Benedek.
Leucemia, vindecată cu celule stem din cordonul ombilical Medicii germani susţin că au vindecat complet, pentru prima dată, un caz de leucemie limfoblastică, cu ajutorul unui transplant de celule stem din cordonul ombilical al unei paciente care are acum vârsta de nouă ani, transmite joi Efe.
Dr. Benedek Istvan: Nu de bancă de celule stem avem nevoie, ci de registru naţional pentru donori Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Benedek Istvan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că băncile de măduvă osoasă sunt 'o prostie' şi că România are nevoie de un Registru Naţional de Donori.