Cele mai citite
 


Botoşani: Persoane cu handicap cu permis de conducere şi permis de port-armă
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a solicitat, marţi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) suspendarea permiselor de conducere şi a permiselor de port-armă deţinute de câteva sute persoane cu handicap.
Cererea a fost făcută în urma unei verificări care a relevat că în judeţul Botoşani există 486 de persoane cu handicap care deţin permise de conducere şi trei care au permis de port-armă.
'Fie în toată această cazuistică avem aproape 500 de potenţiale pericole publice, fie avem aproape 500 de băieţi deştepţi, care nu fac altceva decât să sustragă în mod fraudulos şi nelegal banii statului pe aceste indemnizaţii de handicap. Cineva trebuie să renunţe la lăcomia asta de care dă dovadă. Trebuie să renunţe fie la bănuţii pe care îi ia de pe urma certificatelor de handicap, fie la permis de conducere. Este posibil să fi venit super apt la examen, iar ofiţerul nu avea de unde să ştie că el are certificat de handicap. Vinovăţia o stabileşte organele de anchetă', a afirmat prefectul.
Cristian Roman a solicitat, de asemenea, efectuarea de către IJP, dar şi de către Direcţia de Sănătate Publică şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a unor anchete pentru stabilirea modului în care persoanele respective au dobândit, în acelaşi timp, certificat de persoană cu handicap şi permisele de conducere sau de port-armă şi 'pentru a vedea modul de gestionare a acestor cazuri de către medicii de familie'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani a declanşat o anchetă pentru a verifica activitatea unui medic de familie care a postat un anunţ pe un site de specialitate prin care îşi anunţă intenţia de a vinde cabinetul medical, inclusiv pacienţii asiguraţi aflaţi pe lista sa.
Botoşani: Zeci de persoane cu handicap, trimise la reevaluare Zeci de persoane din judeţul Botoşani, care beneficiază de indemnizaţii de handicap, vor trebui să fie reevaluate, în urma unor verificări efectuate de o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratului...
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Botoşani: Medic de familie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nerespectarea programului de lucru Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru că nu şi-a respectat programul de lucru.
Botoşani: Deputatul PNL Cristian Roman propune acordarea de scutere electrice gratuite persoanelor cu handicap locomotor Botoşani, 1 mar/ Agerpres/- Persoanele cu handicap locomotor grav ar putea beneficia gratuit, la cerere, de un scuter electric special, potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputaţii PNL Cristian Constantin Roman şi Claudia Boghicevici.
Botoşani: Sanatoriul Podriga a fost reautorizat din punct de vedere sanitar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a eliberat, joi, o nouă autorizaţie sanitară de funcţionare pentru Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP, medicul Silvana Tudorache.