Cele mai citite
 


În condiţii de criză economică, vracii, vrăjitorii şi paranormalii sunt preţuiţi nu doar de populaţie, ci şi de autorităţi
joi, 5 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Moscova, 5 mar /Agerpres/ - Duma de Stat /camera inferioară a parlamentului rus/ a elaborat noi amendamente la legea federală privind licenţierea unor activităţi specifice, între care medicina netradiţională, magia, spiritismul şi vrăjitoria.

Scopul autorilor acestui proiect de lege este cel de a umple visteria ţării prin intermediul impozitelor, dar şi cel de a proteja sănătatea cetăţenilor. De la începutul crizei financiare, ruşii nu fac economie când vine vorba de vizitele la ”saloanele de magie”. Dimpotrivă, ei le iau cu asalt, în speranţa că-şi vor rezolva toate problemele, relatează cotidianul rus Novâie Izvestia.

„Potrivit Centrului de studiere a opiniei publice ”Levada”, în condiţiile actualei crize economice în Rusia a crescut numărul de oameni care cred în superstiţii /63%/, în deochi şi farmece /66%/ şi visele prevestitoare /59%/. Criza din bănci a coincis cu criza din minţile oamenilor, comentează cotidianul rus.
După cum afirmă deputatul rus Nikolai Gubenko, profitul înregistrat de persoanele care practică meserii oculte este inferioar doar celui provenit din vânzarea cu băuturi alcoolice. Potrivit datelor oficiale, numai anul trecut la serviciile unor asemenea persoane au apelat circa 150.000 de oameni, în timp ce MAI rus afirmă că ar vorba de 300.000, iar BORusă - de peste 800.000. De asemenea, piaţa de publicitate a serviciilor oculte a depăşit 10 milioane de dolari.
Începând de la 1 ianuarie, în toiul crizei economice, Ministerul Dezvoltării Economice al Rusiei i-a inclus pe magicieni, paranormali şi spiritişti în ”clasicatorul tipurilor de activităţi economice”. Cu alte cuvinte, aceşti oameni au devenit întreprinzători particulari.
De licenţierea ocupaţiilor oculte se va ocupa un ”consiliu de experţi”, iar toţi care nu vor primi un document care să le ateste capacităţile paranormale vor fi scoţi, automat, în afara legii. Totuşi, potrivit Novâie Izvestia, nu este o garanţie că un asemenea consiliu va putea să-i deosebească pe ”vrăjitorii adevăraţi” de cei ”falşi” şi cu atât mai mult pe practicanţii de ”magie albă” de cei ai ”magiei negre”, punând astfel în pericol potenţialii clienţi.
Potrivit experţilor, aproximativ 90% dintre paranormalii ruşi sunt impostori. De aceea, victimele ”vrăjitorilor” şi ”magicienilor” sunt îndemnate să se adreseze mai des în justiţie, iar judecătorii - să aplice pedepse mai drastice. Însă, nu este atât de uşor să ajungi în instanţă: în primul rând, pentru că ”vrăjitorii” nu eliberează chitanţe pentru serviciile oferite, iar în al doilea rând - pentru că niciun vraci nu oferă o garanţie de sută la sută.
Analiştii occidentali afirmă că actuala criză financiară nu a afectat doar două domenii: producţia de computere şi serviciile oculte. Potrivit estimărilor lor, aceste servicii vor beneficia de cel mai preferenţial regim, în condiţiile în care distrag clienţii de la problemele de zi cu zi.
În afară de ”deochi” şi ”vrăji”, ocultiştii mai înlătură tensiunea socială. Propăşirea lor poate fi explicată prin sprijinul care le este acordat de autorităţi. Paranormalii ruşi au un lobby puternic. În acest context, Novâie Izvestia aminteşte de celebra Djuna, care trebuia să aibă grijă de liderul sovietic Leonid Brejnev, şi de Kaşpirovski, care după ce aderase la Partidul Liberal-Democrat al Rusiei, a ”asigurat” partidului succesul în alegerile din 1993.
Cotidianul rus inserează şi două corespondenţe care dezvăluie cum stau lucrurile la acest capitol în Israel şi în Suedia. Nici un politician sau o vedetă a muzicii nu se poate compara, ca popularitate, cu ocultistul israelian Oren Zarif, care deţine mai multe clinici specializate în Israel. Este greu de spus care sunt talentele de vraci sau ocultist ale lui Zarif, însă calităţile sale de om de afaceri sunt o certitudine. Nu întâmplător, ministrul israelian al comerţului, Eli Yishai, a caracterizat clinicile lui Zarif ca fiind ”un bun model de urmat”. Desigur, nu în domeniul medicinii, ci în ce al businessului.
Corespondentul ziarului rus la Stockholm titrează că, în vremuri de criză, suedezii cred mai mult în magicieni, decât în economişti. De exemplu, o suedeză din regiunea Halland a petrecut 75 de ore apelând de la telefonul de serviciu linii de oracol. Când patronul i-a cerut să achite nota de plată în valoare de 7.000 de euro, angajata i-a explicat că se află în depresie, cauzată de frica de a fi disponibilizată. Astăzi, presa suedeză abundă de astfel de relatări, care demonstrează interesul crescut al oamenilor pentru serviciile oculte.
Numărul şomerilor a crescut spectaculos în Suedia, însă bursele locurilor de muncă afişează din ce în ce mai des anunţuri ale unor firme specializate în magie albă sau neagră care fac angajări. ”Ai cunoştinţe despre plante, rune, cristale magice, blesteme şi ritualuri? Atunci, acesta este un job pentru tine”, se spune în anunţul plasat de compania ”Vrăjitoarele nordice”, care doreşte să recruteze alte 20 de angajate, pentru a lucra pe internet, la telefon sau la birou.
Ziariştii suedezi se întreabă dacă statul le oferă acestor companii jumătate din salariul pentru noii angajaţi. Acest lucru este garantat în situaţia în care companiile angajează oameni care figuraseră în şomaj de peste un an de zile. După cum s-a dovedit, compania ”Vrăjitoarele nordice” a profitat din plin de acest program privind ajutoarele acordare şomerilor.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Peste 200 de persoane au refuzat cardul de sănătate pe motive religioase sau de conştiinţă Galaţi, 18 iun/ Agerpres/- Un număr de 228 de persoane din judeţul Galaţi au refuzat cardul de sănătate din motive religioase, superstiţii sau convingeri ce ţin de propria conştiinţă, a declarat, joi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Elena Vrabie.
Care sunt obiceiurile si traditiile de Mucenici, ziua cand se deschid portile Raiului Imediat dupa Ziua Femeii, in ultima zi a Babelor, are loc Sarbatoarea Sfintilor 40 de Mucenici. Este cea mai populara sarbatoare a primaverii, dupa Paste. Bineinteles ca exista o serie de superstitii si de obiceiuri care vin la pachet cu aceasta sarbatoare. Va spunem cateva dintre ele, in...
Război între ambulanţele din Bangkok, pentru afacerea preluării victimelor Sute de ambulanţe aparţinând unor organizaţii considerate drept caritabile îşi dispută, pe străzile din Bangkok, profitabila afacere a preluării victimelor accidentelor - şi 'bacşişul' oferit de clinici pentru pacienţii primiţi, transmite joi Efe.
Cum n-au găsit medici, autorităţile unei comunităţi din Bretania au angajat un "druid vraci" Cei 5.000 de locuitori din comunitatea Pays rochois (Bretania) vor beneficia în curând de consultaţii medicale la un druid vraci. Cum zona are doar doi medici, autorităţile au dat anunţuri îndeosebi pe leboncoin.fr pentru angajarea unor noi doctori, scrie joi directmatin.fr.
Circumcizia feminină, una la fiecare zece secunde La fiecare zece secunde, în lume este efectuată o procedură care mutilează organele sexuale ale femeilor. Mătuşi, moaşe şi vraci apucă lame pentru ras, cuţite dinţate sau capace de la conserve metalice, pentru a lăsa fete lipsite de apărare fără organele sexuale externe, la scurt timp după naştere sau...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai