Cele mai citite
 


Consumul de medicamente din spitale va fi centralizat
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate unităţile sanitare cu paturi au obligaţia de a raporta date privind consumul de medicamente, până la data de 15 a lunii următoare încheierii trimestrului, se arată într-un proiect de ordin supus dezbaterii publice.
Aceste informaţii sunt utile pentru a vedea care este situaţia utilizării medicamentelor în unităţile sanitare cu paturi, dar şi pentru situaţiile în care este necesară aprobarea unor furnizări de medicamente pentru nevoi speciale.
''Acest lucru pentru că sunt numeroase situaţii în care cantitatea de medicamente necesară pentru situaţiile de urgenţă a fost supraevaluată şi în felul acesta s-au înregistrat pierderi însemnate prin constituirea unor stocuri de medicamente care au expirat'', se precizează în proiectul de act normativ.
Datele vor fi comunicate la Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informaţii în Domeniul Sănătăţii Bucureşti.
Conducerile unităţilor sanitare au obligaţia să ducă la îndeplinire prevederile noului act legislativ, iar Centrul Naţional are obligaţia de a centraliza datele şi de a transmite Ministerului Sănătăţii situaţia în termen de şapte zile de la termenul prevăzut, stipulează ordinul.
În prezent, datele privind consumul de medicamente în ambulatoriu pot fi centralizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, însă informaţiile privind medicamentele utilizate în spital sunt limitate, se arată în referatul de aprobare a ordinului.
Documentul mai precizează că ordinul creează cadrul legal pentru colectarea de informaţii din mediul spitalicesc privind medicamentele utilizate.
În referatul de aprobare se mai menţionează că pentru a realiza ample analize care ar avea ca rezultat final optimizarea politicii naţionale a medicamentului este necesară o evaluare corectă a necesarului de medicamente pentru o perioadă definită de timp.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Guvern: 13 unităţi sanitare transferate din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind transferul a 13 unităţi sanitare din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii, precum şi desfiinţarea Casei Asigurărilor de Sănătate a MT şi preluarea activităţii acesteia de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.