Cele mai citite
 


Focar de varicelă la o grădiniţă din Vaslui
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 50 de copii de la o grădiniţă din judeţul Vaslui s-au îmbolnăvit în acest an de varicelă, la acea unitatea de învăţământ focarul fiind încă activ.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la Grădiniţa nr. 18 Vaslui, sunt înregistrate în continuare cazuri noi de îmbolnăviri.
''Prea multe măsuri în cazul varicelei nu putem să luăm. Am dispus ca zilnic să se facă aerisirea încăperilor şi triajul epidemiologic, astfel încât copii bolnavi să nu intre în contact cu cei sănătoşi, îmbolnăvindu-i şi pe aceştia. Varicela este o boală obişnuită sezonului rece şi se manifestă, în general, la copii. Aceştia fac forme uşoare, care nu ridică probleme de tratament. Mai grav ar fi dacă am fi înregistrat adulţi cu varicelă, la maturitate boala putând crea complicaţii grave'', a declarat, miercuri, dr. Luminiţa Costache, director adjunct în cadrul DSP Vaslui.
Varicela este o boală provocată de infecţia cu virusul varicela-zoste, fiind una dintre aşa-numitele ''boli ale copilăriei'' şi nu există vaccin pentru a preveni apariţia acesteia.
De regulă, boala trece fără vreun tratament specific, dar dacă bolnavul are febră mare mai multe zile la rând, acuză dureri de cap sau îşi simte ceafa rigidă, este indicată o consultaţie medicală de urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
Călăraşi: Focar de varicelă la o grădiniţă cu program prelungit Un focar de varicelă a fost identificat într-o grădiniţă din municipiul Călăraşi.
Ialomiţa: Cazuri de varicelă la o grădiniţă din Slobozia Peste 20 de cazuri de îmbolnăvire cu varicelă, cunoscută în limbajul popular ca vărsat de vânt, au fost înregistrate în ultima săptămână la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 din Slobozia.
Vaslui: Focar de hepatită A în localitatea Păltiniş Autorităţile sanitare vasluiene au confirmat, vineri, existenţa unui focar de hepatită A în localitatea Păltiniş, comuna Băceşti, după ce probele de laborator au arătat prezenţa virusului hepatic la cele 11 persoane în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Vaslui: Focar de hepatita virală A, în două şcoli din comuna Bogdăneşti Autorităţile sanitare din judeţul Vaslui au confirmat existenţa unui focar de hepatită virală A în două şcoli din comuna Bogdăneşti, unde 15 copii au fost diagnosticaţi cu această afecţiune.
DSP se confruntă cu un focar de varicelă la o grădiniţă din Râmnicu Vâlcea Un focar de varicelă a fost depistat de Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea la o grădiniţă din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde 13 preşcolari au fost diagnosticaţi cu această afecţiune, a declarat luni pentru AGERPRES directorul instituţiei, Mihaela Brănescu.