Cele mai citite
 


Sălaj: Bilete de tratament, refuzate de pensionari
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sălaj a fost nevoită să returneze Casei Naţionale peste 100 de bilete subvenţionate, refuzate de pensionari din diverse motive, deşi există circa 900 de cereri de bilete de tratament neonorate.
Potrivit directorului coordonator adjunct al CJP Sălaj, Anamaria Perneş, până înainte de seria a IV-a de distribuiri au rămas nedistribuite 52 de bilete de tratament în balneoclimaterice din ţară, alte 55 de bilete din cele 215 repartizate pentru luna aprilie fiind refuzate de pensionari.
'Motivele pentru care pensionarii refuză bilete sunt diverse. Unii ne anunţă că nu au banii necesari pentru plata lor, în vreme ce alţii nu mai vin pur şi simplu să le ridice, deşi noi îi înştiinţăm. Unele bilete rămân deoarece nu există nicio solicitare pentru staţiunea respectivă. Aşa este cazul staţiunilor Mangalia şi Amara, unde, deşi am avut alocate bilete, nu am sprimit nici o solicitare', a precizat, miercuri, Anamaria Perneş.
Directorul adjunct al CJP Sălaj a adăugat faptul că, în unele situaţii, biletele refuzate sau neridicate de pensionarii în drept ajung să fie distribuite la alţi solicitanţi care 'aşteaptă la sediul instituţiei cu dosarele pregătite'.
În acest an, pentru Sălaj au fost alocate 755 de bilete de tratament, în vreme ce numărul solicitărilor a depăşit deja 1.668.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Aproape 11 milioane de lei împrumutaţi de pensionari de la CARP Zalău în 2012 Valoarea totală a împrumuturilor acordate vârstnicilor sălăjeni de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău, în cursul anului 2012, a fost aproape de 11 milioane de lei, reprezentând aproape dublul sumei pe care instituţia menţionată o împrumuta pensionarilor sălăjeni în urmă cu cinci ani...
Sălaj: Medicii pensionari optează pentru salariu Personalul medical din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău ce primea, pe lângă veniturile salariale, o pensie mai mare de 1.680 de lei, a ales să lucreze în continuare în cadrul unităţii spitaliceşti, renunţând momentan la pensie.
Sălaj: Cinci comune fără medic de familie Un număr de cinci din cele 57 de comune din Sălaj nu au medic de familie, asistenţa medicală fiind totuşi acordată localnicilor de către medicii de familie din localităţile învecinate.
Sălaj: Pensionarii au probleme în procurarea protezelor auditive Pensionarii din Sălaj au semnalat, joi, prin vocea preşedintelui Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău, Ioan Ivaşcău, problemele întâmpinate în procurarea de aparate auditive a căror plată este subvenţionată de către stat.
Sălaj: Lingouri de aur şi bijuterii găsite la un medic acuzat de mită la acordarea pensiilor de invaliditate Percheziţiile efectuate de anchetatori la medicul din Sălaj acuzat de luare de mită pentru acordarea de pensii de invaliditate şi la apropiaţi ai acestuia au scos la iveală lingoruri de aur şi bijuterii, alături de sume de bani de ordinul miilor de euro.
Sălaj: Angajaţii Spitalul Judeţean vor lucra şi în zilele libere neplătite Personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj, va lucra şi în zilele libere neplătite, în aşa fel încât pacienţii să nu aibă de suferit.