Cele mai citite
 


Covasna: Bani de la Ministerul Sănătăţii pentru două spitale şi Serviciul de Ambulanţă
joi, 22 aprilie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Două spitale din judeţul Covasna şi Serviciul de Ambulanţă vor primi 1.935.000 lei din partea Ministerului Sănătăţii în vederea efectuării unor lucrări de reparaţii capitale.
Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Covasna, Spitalul Orăşenesc din Covasna va primi 850.000 lei pentru repararea centralei termice şi a clădirii principale, Spitalul Municipal Târgu Secuiesc a obţinut 800.000 lei pentru repararea imobilului ce găzduieşte Secţia de Psihiatrie, iar Serviciului de Ambulanţă Judeţeană Covasna va beneficia de 285.000 lei pentru izolarea şi consolidarea unor garaje pentru maşinile de Salvare.
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a subliniat că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a onorat astfel promisiunile făcute cu ocazia vizitei de lucru din judeţul Covasna în luna martie.
De asemenea, a menţionat că Cseke Attila a ţinut cont de cererea directorilor spitalelor din judeţ şi a aprobat egalizarea tarifului pe caz ponderat (TCP).
Conform acestei decizii, Casa de Asigurări de Sănătate va deconta minim 1.390 lei, aşa cum au cerut de mai mult timp spitalele din judeţ.
Până la această decizie au existat diferenţe semnificative între TCP acordate unităţilor spitaliceşti din ţară, ceea ce a însemnat că aceeaşi intervenţie medicală a fost decontată cu sume diferite de la un spital la altul.
Spre exemplu, Spitalul din Târgu Secuiesc a primit doar 1.290 lei, în timp ce la Vulcani, TCP era 1.621 lei, iar la Lupeni 1.494 de lei, a explicat conducerea Consiliului Judeţean Covasna.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a efectuat în luna martie o vizită de lucru de două zile în judeţul Covasna, fiind la vremea respectivă cel de-al zecelea judeţ pe care-l vizita de la numirea sa în funcţie.
Acesta s-a întâlnit cu managerii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Spitalului orăşenesc Covasna şi ai Spitalului de Cardiologie, precum şi cu cei ai Spitalului municipal din Târgu Secuiesc, care s-au plâns de subfinanţare şi au solicitat sprijin pentru diverse proiecte de investiţii.
Notare
Comentarii
de Dobrin
Atila Cseke se ocupa numai de problemele spitalelor din Harghita si Covasna, de parca ar fi ministrul sanatatii doar pentru maghiarii din Romania, nu pentru toti romanii! As vrea sa citesc si eu stirea in care sa scrie ca au fost alocate fonduri pentru spitalele din Arges sau din Galati sau din Olt!!!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Lucrări de investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit în acest an 4,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a corpului B al clădirii principale, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Nagy Andras Robert.
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Covasna: Majorare de buget pentru Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean Covasna a aprobat miercuri rectificarea bugetului Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe cu aproape 1,6 milioane de lei.
Covasna: Spitalele au semnat contractele de finanţare cu CAS Toate cele patru spitale publice din judeţul Covasna au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate, după aproape o lună de negocieri.
Covasna: Investiţii de 800.000 de lei la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Covasna prognozează că până la sfârşitul acestui an va investi 800.000 de lei în modernizarea celor cinci staţii aflate la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului şi Baraolt.