Cele mai citite
 


Lucia Varga (PNL) susţine interzicerea cultivării organismelor modificate genetic
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL Lucia Varga susţine o iniţiativă legislativă privind interzicerea cultivării organismelor modificate genetic şi etichetarea unor categorii de produse care conţin aceste organisme, informează un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.
Varga este iniţiatorul propunerii legislative care a fost depus miercuri la Camera Deputaţilor, alături de ea fiind alţi 77 de deputaţi atât din opoziţie, cât şi din majoritatea guvernamentală, care au semnat documentul.
Iniţiativa legislativă propune interzicerea pe cinci ani a cultivării organismelor modificate genetic în România şi obligativitatea etichetării corespunzătoare a produselor care conţin aceste organisme, pentru ca cetăţenii să fie conştienţi de ceea ce consumă.
'Propunerea legislativă are ca obiect prevenirea impactului semnificativ al organismelor modificate genetic asupra sănătăţii populaţiei, dar şi asupra mediului, culturilor ecologice şi convenţionale, până la existenţa unor dovezi ştiinţifice suficiente şi riguroase care să ateste siguranţa cultivării şi consumului acestor produse. Iniţiativa legislativă are la bază precedentul unor state europene, printre care Franţa, Grecia, Austria, Ungaria sau Bulgaria care au renunţat deja la aceste culturi controversate', se mai afirmă în comunicat.
Potrivit unor studii recente, organismele modificate genetic pot pune în pericol sănătatea consumatorilor, afectând în timp rinichii şi ficatul, conferind rezistenţă la antibiotice ori determinând creşterea incidenţei alergiilor la consumatori.
'Specialiştii au căzut de acord că este prematur să se pronunţe asupra efectelor consumului de organisme modificate genetic, acestea fiind introduse în consum de prea puţin timp. În egală măsură, decizia de a continua cultivarea pe teritoriul românesc aduce mari prejudicii mediului, dar este de natură să afecteze şi deschiderea către pieţele ecologice europene, atât de importante pentru exportul românesc', se mai arată în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
Ministrul Agriculturii: Dacă UE va permite culturile de organisme modificate genetic, România va adopta o poziţie similară Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a declarat joi că, dacă legislaţia europeană va permite culturile de organisme modificate genetic (OMG), România va adopta o poziţie asemănătoare.
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Rezistenţa la antibiotice - o ameninţare pentru sănătatea românilor, avertizează medicii Rezistenţa la antibiotice devine o ameninţare pentru sănătate românilor, în contextul în care există şi în prezent numeroase persoane care folosesc incorect antibioticele, avertizează reprezentanţii Societăţii Române de Microbiologie.
Bacteria rezistentă la antibiotice descoperită la un pacient decedat în Belgia Un locuitor al capitalei belgiene a decedat în iunie la întoarcerea din Pakistan, ţara sa de origine, unde fusese infectat cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele, a indicat vineri un responsabil al spitalului belgian unde pacientul a fost tratat, informează AFP.