Cele mai citite
 


Hipermarketurile Cora din Bucureşti, amendate cu 32.000 de lei pentru că vindeau pâine cu xilină
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Hipermarketurile Cora din Bucureşti au fost amendate cu 32.000 de lei, întrucât comercializau pâine cu xilină, fiind suspendată şi activitatea proprie de fabricare a pâinii, până la remedierea deficienţelor, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Raul?Balogh.
'În urma unei sesizări primite marţi la Autoritate, referitoare la prezenţa xilinei în compoziţia unor produse de panificaţie comercializate de hipermarketurile Cora, am demarat controale în toate cele patru unităţi - trei în Bucureşti şi unul în Cluj - şi am sechestrat întreaga cantitate de pâine, în jur de 300 de kilograme. Inspectorii veterinari au constatat că pe etichetă era trecut un emulgator, Negropan, care conţinea xilină (analgezic - n.r.). Au fost trimise probe la laborator, iar în cursul zilei de joi vom avea rezultatele analizelor', a precizat Balogh.
Acesta a menţionat că două hipermarketuri au fost amendate cu 10.000 de lei, iar unul cu 12.000 de lei, două dintre acestea primind şi ordonanţe de suspendare a activităţii de fabricare a pâinii.
Potrivit sursei citate, emulgatorul folosit în fabricarea pâinii era importat din Croaţia, după cum arătau documentele importatorului român.
'Inspectorii au luat legătura cu furnizorul croat al substanţei, care a afirmat că emulgatorul nu conţine xilină, dar din cauza unei traduceri eronate substanţa a fost notificată pe etichetă', a adăugat purtătorul de cuvânt al ANSVSA.
Potrivit datelor ANSVSA, în urma controalelor efectuate în perioada 19 februarie - 15 aprilie, inspectorii veterinari au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.400 lei, în unităţile de fabricare pâinii şi a produselor de patiserie, a produselor de morărit, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare a legumelor şi fructelor.
Pentru încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, inspectorii au emis pentru 15 unităţi din judeţele Timiş, Vaslui, Constanţa, Ilfov, Neamţ Vâlcea, Gorj şi Mureş Ordonanţe de Suspendare a Activităţii, iar pentru alte 11 unităţi din judeţele Argeş, Mehedinţi, Vaslui, Vâlcea, Ilfov, Suceava şi Bucureşti inspectorii au emis Ordonanţe de Interzicere a Activităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA: E-Coli verotoxigenă la probe prelevate din 8 judeţe Inspectorii sanitari veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din abatoare, magazine alimentare, restaurante şi o fermă din judeţele Vâlcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt şi Prahova, informează, joi, Autoritatea Naţională Sanitară...
Amenzi în valoare de 56.600 lei aplicate de ANSVSA Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a Municipiului Bucureşti au aplicat 53 sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.600 lei, în urma unor controale privind produsele alimentare de origine non-animală, desfăşurate în perioada 15 ianuarie - 18 februarie 2010, potrivit...
Inspectorii ANSVSA au dat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.400 de lei Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat, în perioada 16 - 30 iulie 2010, 4.368 de controale, în urma cărora s-au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.400 de lei şi 33 de avertismente, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
ANSVSA a amendat cu peste 171.000 lei mai multe unităţi de alimentaţie Inspectorii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a Municipiului Bucureşti au aplicat, în perioada 4-15 ianuarie 2010, un număr de 97 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 171.320 lei, şi 114 avertismente, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară...
Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat în august amenzi totale de circa 467.000 de lei Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat, în august, un număr de 7.784 de controale în unităţile din industria agroalimentară, în urma cărora au aplicat 185 de amenzi în valoare de 466.800 de lei şi 138 de avertismente, informează miercuri Autoritatea Naţională Sanitară...
ANSVSA a suspendat 22 de firme din sectorul lactatelor şi a interzis activitatea altor 18 Inspectorii sanitari veterinari au aplicat 22 ordonanţe de suspendare şi 18 de interzicere a activităţii unor firme din sectorul lactatelor găsite cu nereguli, în urma controalelor desfăşurate în perioada 22 martie - 18 aprilie 2016, a anunţat, miercuri, ANSVSA.