Cele mai citite
 


Vaslui: S-a dublat numărul bebeluşilor nevaccinaţi
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 4.500 de nou-născuţi din judeţul Vaslui sunt în pericol de a se îmbolnăvi în orice moment din cauză că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu mai are nicio doză de vaccin pentru imunizarea acestora împotriva diferitelor afecţiuni.
Bebeluşi care ar fi trebuit vaccinaţi până acum în mod obligatoriu au vârsta mai mică de şase luni.
Dacă în urmă cu o lună de zile numărul bebeluşilor care ar fi trebuit vaccinaţi era de aproape 2.000, în prezent acesta s-a dublat, în unele dintre cazuri întârzierea administrării vaccinului fiind mai mare de şase luni.
'Avem întârzieri şi de o jumătate de an la unii copii care trebuiau imunizaţi împotriva unor boli precum hepatita B, rujeolă, rubeolă, parotidită epidemică, difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită. De exemplu, vaccinul împotriva hepatitei B nu a mai fost făcut pentru 2.600 de bebeluşi încă din septembrie 2009, fiind vorba de administrările obligatorii. La alţi 1.800 de copii aflaţi în primele luni de viaţă nu s-a administrat, încă din ianuarie, vaccinul DTP, pentru imunizarea împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive, precum şi vaccinul împotriva poliomielitei. O întârziere de trei luni se înregistrează şi la vaccinarea antirujeolică, antirubeolică şi împotriva parotiditei epidemice pentru 1.200 de bebeluşi din întreg judeţul, a declarat, m iercuri, dr. Luminiţa Costache, directorul adjunct al DSP Vaslui.
Potrivit DSP Vaslui, pentru a se putea ajunge la zi cu imunizările sunt necesare peste 8.200 de doze de vaccin din cele trei categorii care se administrează în primele luni de viaţă.
'Am reuşit, din fericire, să le facem vaccinul împotriva hepatitei de tip B tuturor nou-născuţilor, dar şi aici stocurile sunt pe terminate. Vom mai primi 300 de vaccinuri din această categorie de la Suceava, dar nu ne ajung nici pentru o lună', a spus Luminiţa Costache.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Criză de vaccin în judeţ; DSP nu ştie câţi bebeluşi nu sunt vaccinaţi la această dată Medicii de familie din judeţ nu pot vaccina bebeluşii împotriva unor boli ca difteria, tetanosul, hepatita B sau poliomielita din cauza crizei de vaccin cu care se confruntă Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţii acestei instituţii au declarat că nu există la acest moment o evidenţă clară a copiilor...
Brăila: DSP a primit peste 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit de la Ministerul Sănătăţii peste 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor, potrivit informaţiilor furnizate joi de DSP.
Vaslui: DSP nu are vaccinuri pentru hepatita A Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu are dozele necesare de vaccin pentru imunizarea populaţiei din două localităţi în care au fost confirmate focare de hepatită virală de tip A.
Vaslui: DSP va primi o parte dintre vaccinurile necesare imunizării bebeluşilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit miercuri de la Ministerul Sănătăţii o notă prin care a fost anunţată că peste două săptămâni trebuie să se prezinte la Bucureşti să ridice cantitatea necesară de doze de vaccinuri pentru imunizarea bebeluşilor, mai puţin vaccinul anti TBC.
Conf. dr. Molnar Geza: Vaccinarea, o necesitate - interviu Consilierul ministrului Sănătăţii conf. dr. Molnar Geza a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că este necesar un calendar de vaccinări. Acesta a avertizat că există o scădere a imunităţii naturale a omului, care îl face vulnerabil, dar şi o adaptabilitate foarte mare a microbilor. El a...
Vaslui: Prima tranşă de vaccin antigripal, insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire Prima tranşă de vaccin antigripal care va ajunge zilele următoare în judeţul Vaslui este insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a solicitat un număr de 60.125 de doze de vaccin şi a primit, la o primă repartiţie, 3.750 de doze de vaccin...