Cele mai citite
 


Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie
joi, 22 aprilie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care vor fi organizate la nivel naţional.
Potrivit preşedintei Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SLSIP), Ioana Purcărea, sindicalistul Lucian Petre a intrat în greva foamei pe termen nelimitat, începând cu ora 10.00, în semn de protest faţă de atitudinea directorului unităţii de învăţământ, care le-a transmis dascălilor că greva general este ilegală şi să nu o declanşeze.
?Dascălii nu pot fi obligaţi să participe la acţiuni de protest, dar nici nu li se poate interzice asta', a precizat reprezentanta SLSIP.
Potrivit acesteia, cu toate că directorul grupului şcolar este împotriva grevei generale, o jumătate din cele 42 de cadre didactice ale instituţiei au semnat în tabelele cu participanţii la acţiunea de protest de joi.
Ioana Purcărea a spus că între liderul de sindicat de la ?Carmen Sylva' şi directorul liceului există de mai mult timp o stare tensionată, profesorul intenţionând să renunţe la greva foamei doar după ce litigiul între părţile respective se va soluţiona, iar ?situaţia din cadrul şcolii va deveni una normală'.
Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Elena Buhaev, a declarat că profesorul de fizică a intrat în greva foamei după ce directorul a rupt afişele care anunţau greva generală, precizând că încearcă 'să detensioneze' situaţia creată la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva'.
Reprezentanta ISJ a spus că a anunţat Ministerul Educaţiei şi Prefectura Constanţa despre cele petrecute la unitatea şcolară de la Eforie Sud, dar şi Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică pentru a asigura asistenţa medicală necesară grevistului foamei.
Notare
Comentarii
D-na Buhaiev avenit cu cu 4 insp pe capul profesorului sa-l determine sa renunte la greva, dar nu au avut timp sa cerceteze abuzurile pe care le-a reclamat d-l Petre. L-a lasat de miercuri pana luni, marti....cine stie cand in greva spunand ca ea are de condus un judet si nu are timp de ...Eforie nu face parte din judetul Constanta? Ce asteapta?Sa moara omul ca sa faca o ancheta? Asteptam o comisie de la Bucuresti, ca aici nu se rezolva nimic. Se politizeaza totul...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Asistenţii maternali ameninţă cu greva foamei Asistenţii maternali ameninţă cu greva foamei şi încetarea spontană a activităţii lor şi cu intenţia de a preda copiii pe care îi au în grijă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.
Învăţătoarea Cristiana Anghel spune că doar o grevă generală ar putea soluţiona revendicările protestatarilor Slatina, 19 oct /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care de 57 de zile face greva foamei şi este internată pentru monitorizare la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti, susţine că intrarea altor persoane în greva foamei nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemelor...
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...