Cele mai citite
 


Olt: Protest finalizat cu demisia managerului la Spitalul Caracal
joi, 22 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
- Managerul Spitalului municipal Caracal, Octavian Ilinca, a demisionat miercuri, în urma unui protest spontan al salariaţilor, care sunt nemulţumiţi de o decizie a Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi din unitatea sanitară.
În urmă cu două zile, Octavian Ilinca a avut o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) şi a convenit cu aceştia reducerea cu peste 20 de procente a numărului de paturi din spital. Acest fapt a nemulţumit cadrele medicale din Caracal care miercuri au protestat pe holurile spitalului timp de peste o oră, până când Ilinca a demisionat. În acelaşi timp o delegaţie de cadre medicale din Caracal a mers la Bucureşti unde a participat la întrevederi cu reprezentanţii MS pentru a nu fi reduse mai mult de 60 de paturi din acest spital faţă de 122 cât se decisese iniţial.
Directorul medical al Spitalului municipal Caracal, Liviu Radu, a precizat că în urma negocierilor de la MS s-a convenit să fie reduse numai 60 de paturi din numărul total de 501 existente acum, spitalul să îşi păstreze categoria, să nu fie restructurate posturi şi să se reducă din cheltuieli.
Cadrele medicale care au protestat la Caracal s-au temut că posturile lor vor fi restructurate în urma reducerii numărului de paturi pentru că, dacă ar fi rămas mai puţin de 400 de paturi, ar fi scăzut salariile, ar fi urmat disponibilizări şi în unele secţii nu ar fi rămas suficiente paturi pentru numărul de pacienţi care sunt în mod curent trataţi în spital.
Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a spus că demisia directorului Octavian Ilinca este salutară deoarece acesta nu a fost un bun manager şi nu cunoştea suficient problemele unităţii sanitare pe care o conducea. Anghel a menţionat că joi va participa la consultări cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Olt în vederea stabilirii persoanei care se va ocupa de managementul spitalului.
'Managerul Ilinca nu prea venea pe la spital, era navetist, nu avea nici experienţă şi nici nu avea o bună colaborare cu cadrele medicale. Spitalul va trece în responsabilitatea noastră, a administraţiilor locale şi mi se pare normal să fim şi noi consultaţi când este vorba de cine îl conduce şi sper ca de această dată să se ţină cont de opiniile noastre. Tot ce vrem este un manager competent care să colaboreze cu cadrele medicale în folosul pacienţilor', a spus Anghel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Protest spontan la Sanatoriul TBC din Floreşti Peste o sută de angajaţi ai Sanatoriului TBC din localitatea prahoveană Floreşti protestează, luni, în curtea unităţii, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma acest centru în cămin de bătrâni.
Directorul adjunct al DSP Botoşani: Demersul angajaţilor de la Maternitate este mai mult sindical decât managerial Cadrele medicale ale Spitalului de Obstretică şi Ginecologie din Botoşani au înaintat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) o notă de protest faţă de intenţia autorităţilor sanitare de a reduce numărul de paturi.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul de Psihiatrie Botoşani, 8 dec /Agerpres/ - Peste 40 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie din Botoşani au organizat, miercuri, un protest spontan, în semn de nemulţumire faţă de neacordarea tichetelor de masă pe ultimele cinci luni.
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Protest al angajaţilor de la Institutul ORL 'Dorin Hociotă' Angajaţii de la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie ORL 'Prof. dr. Dorin Hociotă' din Capitală protestează faţă de decizia MS de a comasa institutul cu Spitalul Universitar.
Protest suspendat al angajaţilor de la Institutul de Fonoaudiologie 'Prof.dr. Dorin Hociotă'' Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie 'Dorin Hoceotă' au suspendat protestul declanşat săptămâna trecută, întrucât vineri au fost chemaţi la Ministerul Sănătăţii pentru a rediscuta situaţia institutului.