Cele mai citite
 


Miniştrii sănătăţii din statele UE caută să extindă egalitatea în sistemele sanitare
vineri, 23 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Principalul obiectiv al reuniunii informale a miniştrilor sănătăţii din statele UE, care începe joi la Madrid, este cel referitor la reducerea inegalităţilor în domeniul sanitar. Ministrul spaniol al sănătăţii şi politicilor sociale, Trinidad Jim?nez, şi comisarul european pentru sănătate şi drepturile consumatorilor, John Dalli, vor inaugura reuniunea, a cărei temă este egalitatea în sănătate, prin monitorizarea factorilor sociali determinanţi în acest domeniu.
Preşedinţia spaniolă a Consiliului UE urmăreşte astfel să situeze egalitatea în sănătate pe agendele politice naţionale şi europeană, într-un moment în care costurile sociale şi economice ale inegalităţilor din domeniu devin tot mai evidente - mai ales în ceea ce priveşte repercusiunile asupra bunăstării şi dezvoltării statelor membre. Potrivit autorităţilor sanitare spaniole, este nevoie să se acţioneze asupra factorilor sociali şi economici, determinanţi în sănătate, dintr-o perspectivă intrasectorială, menţinând angajamentul politic, la toate nivelurile, de la guvern la participarea cetăţenească.

Primul pas ar fi, potrivit informaţiilor furnizate de preşedinţia spaniolă, extinderea sistemelor de monitorizare şi supraveghere în materie de sănătate publică - şi nu numai sub forma indicatorilor pentru previziuni, ci şi având în vedere o mai bună gestiune a informaţiilor, pe termen scurt şi mediu, care să permită luarea deciziilor politice corespunzătoare. Dat fiind faptul că între statele UE există diferenţe în ceea ce priveşte modelul de monitorizare şi evaluare al acestor politici, iar lipsa de informaţii adecvate şi oportune pune piedici unei acţiuni comune în sănătatea publică, este nevoie de aplicarea unor indicatori şi a unor sisteme de informare omogene, care să permită comparaţiile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Germania recunoaşte că nu castraveţii spanioli au purtat bacteria infecţiei (revista presei spaniole) Madrid, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Germania a recunoscut că infecţia cu bacteria E.coli, care a cauzat moartea mai multor persoane, nu a venit de la castraveţii spanioli, scrie miercuri presa spaniolă. Cotidienele centrale nu ezită să atragă atenţia asupra faptului...
Irinel Popescu: Forumul Român al Sănătăţii arată că România este conştientă de semnificaţia integrării în UE Forumul Român al Sănătăţii, organizat luni la Bruxelles, este un pas important al integrării României în Uniunea Europeană şi arată că ţara noastră este conştientă de semnificaţia acestui proces şi a sănătăţii ca sector extrem de important pentru dezvoltarea generală a societăţii, a declarat luni, pentru...
Comisarul UE pentru sănătate le cere consumatorilor să nu intre în panică din cauza epidemiei de E.coli Comisarul european pentru sănătate John Dalli face apel la consumatori să nu mai intre în panică din cauza epidemiei cauzată de bacteria E.coli în Germania, relatează site-ul thelocal.de.
Ebola: Miniştrii sănătăţii din statele UE se reunesc joi la Bruxelles pentru a discuta despre controalele pe aeroporturi Miniştrii europeni ai sănătăţii au fost invitaţi să participe joi, la Bruxelles, la o 'reuniune tehnică' privind întărirea controalelor pe aeroporturi în cazul pasagerilor care provin din ţările africane afectate de Ebola, a anunţat luni preşedinţia italiană, citată de AFP.
Bănicioiu: Procedura de evaluare a moleculelor nu a fost bine reglementată de MS, a fost viciată Procedura de evaluare a noilor molecule nu a fost bine reglementată de către ministerul Sănătăţii (MS), a declarat joi ministrul Nicolae Bănicioiu, adăugând că noile reguli au fost viciate, restrictive şi au încălcat mai multe acte normative.
Problemele dentistului italian: concurenţa spaniolă şi tarifele 'low cost' româneşti Stomatologii italieni se confruntă cu numeroase probleme, de la existenţa unei agenţii de turism, Noa Holidays, specializată în turism stomatologic în Europa de Est şi până la numărul redus, numai 900, de locuri pe an la Facultatea de stomatologie. De aceea, 250 de tineri italieni studiază stomatologia...