Cele mai citite
 


Neamţ: Fondurile pe 2010 pentru medicamente gratuite s-au epuizat
vineri, 23 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nicio farmacie din judeţul Neamţ nu mai onorează, începând de joi, reţetele pentru medicamente gratuite şi compensate, din cauza faptului că fondurile pentru anul 2010 au fost deja epuizate.
Valerică Frăţilă, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, a declarat, pentru AGERPRES, că speră în deblocarea unor sume de bani de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
'Ştiu situaţia din judeţ, dar astăzi (joi - n.r.) sunt la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a prezenta situaţia şi a cere o suplimentare a fondurilor', a spus Valerică Frăţilă.
Ilie Echim, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Neamţ, a adăugat, la rândul său, că a fost înştiinţat de conducerea CAS Neamţ de situaţia fondurilor.
'Am primit o adresă de la CAS Neamţ prin care eram înştiinţaţi că nu mai sunt fonduri şi că nu mai putem elibera medicamente gratuite şi compensate', a afirmat Ilie Echim.
Farmaciştii nemţeni aşteaptă rezultatul discuţiilor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, urmând să reînceapă eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate când vor fi deblocate fondurile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Neamţ: Farmaciile nu mai eliberează medicamente gratuite Niciuna dintre cele 100 de farmacii aflate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate după ce fondurile şi sumele suplimentare au fost epuizate.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Sălaj:Casa de Sănătate continuă eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, deşi plafonul pentru acestea este depăşit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu a cerut încă farmaciilor din judeţ sistarea eliberării de medicamente gratuite şi compensate, în aşteptarea unei rectificări bugetare, deşi fondurile anuale alocate judeţului Sălaj pentru decontarea reţetelor a fost epuizat.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.