Cele mai citite
 


Grevă la Institutul Cantacuzino din Capitală
vineri, 23 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ o sută de angajaţi ai Institutului ''Cantacuzino'' au ieşit, joi dimineaţă, în curtea spitalului, protestând spontan faţă de faptul că de când a fost ridicată licenţa de producţie a vaccinurilor, oamenii nu mai au de lucru.
''Deşi Ministerul Sănătăţii a promis 1 milion de lei pentru modernizarea liniilor de fabricaţie, aceşti bani nu au fost primiţi, în schimb, a venit Curtea de Conturi, care a cerut 80 de miliarde lei vechi pentru că nu a fost produs vaccinul antigripal, în condiţiile în care producţia a fost oprită de Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), după ce institutul a fabricat 3,5 milioane de doze din cele 5 milioane comandate de Ministerul Sănătăţii, spunând că nu corespund normelor europene de producţie'', a declarat pentru AGERPRES liderul de sindicat, Dumitru Viezureanu.
Acesta a adăugat că angajaţii se întreabă, pe bună dreptate, cum au putut fi utilizate în aceste condiţii cele 3,5 milioane de doze fără să existe nicio problemă.
Salariaţii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă, după ce linia de producţie a vaccinului BCG a fost oprită, aici lucrând doar 13 oameni în prezent, potrivit Margaretei Mazilu, director cu delegaţie pentru producţie. Ea a mai precizat că la secţia pentru vaccin antigripal lucrează 45 de oameni, în total pe toate liniile pentru produse injectabile fiind 187 de angajaţi.
''Oamenii se tem şi din cauză că nu mai sunt bani de salarii decât pentru două luni şi că ar putea fi daţi afară dacă vaccinul BCG se va importa, aşa cum a anunţat Ministerul Sănătăţii'', a spus liderul sindical Dumitru Viezureanu.
Directorul Institutului ''Cantacuzino'', dr. Gabriel Ionescu, a declarat pentru AGERPRES că analizează situaţia, amintind şi de raportul ANM care se află la Ministerul Sănătăţii şi pe baza căruia se fac toate demersurile pentru reluarea fabricării vaccinului BCG. Directorul i-a asigurat pe angajaţi de toată disponibilitatea sa, promiţând că va căuta soluţii. În prezent, la institut se desfăşoară discuţii între reprezentanţii angajaţilor, director şi consilierul ministrului sănătăţii, Molnar Geza.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Geza Molnar: Nu vor fi disponibilizaţi angajaţii de la Institutul Cantacuzino Consilierul ministrului Sănătăţii prof. dr. Geza Molnar a declarat, joi, că nu vor fi disponibilizaţi angajaţii de la linia de BCG a Institutului Cantacuzino, aceştia urmând a fi redistribuiţi în alte sectoare, pentru că secţia îşi va relua activitatea probabil spre sfârşitul anului.
Adrian Ionel: Institutul Cantacuzino va produce cel mai probabil de anul viitor vaccin antigripal Institutul Cantacuzino va produce cel mai probabil de anul viitor vaccin antigripal, după ce în acest an va fi realizată o microproducţie de teste, a declarat vineri pentru AGERPRES managerul instituţiei, Adrian Ionel.
MS: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino are reacţii adverse minore; va fi folosit numai în caz de pandemie Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino prezintă reacţii adverse minore, comparabile cu cele ale vaccinurilor din import, neînregistrându-se reacţii adverse severe în urma testelor efectuate până în prezent, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.
Nicolăescu: Lotul de vaccin antigripal produs la Cantacuzino va pleca spre ţară în două tranşe, în decembrie şi ianuarie Prima tranşă de doze de vaccin antigripal produsă la Institutul Cantacuzino va pleca în ţară în jurul datei de 16 decembrie, iar cea de-a doua tranşă în jur de 6 ianuarie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Experţi ai OMS verifică de luni linia de producţie de la Cantacuzino Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vor veni în perioada 24 - 28 februarie la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a sprijini revizuirea proceselor tehnologice, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a constatat că anumite neconformităţi...
Nicolăescu: Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, nu există studiu clinic Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, însă pentru aceste doze nu există un studiu clinic de la Agenţia Naţională a Medicamentului