Cele mai citite
 


În fiecare zi câte un medic părăseşte Bulgaria
vineri, 23 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: În fiecare zi câte un medic pleacă din Bulgaria, a declarat joi Anna Maria Borisova, noul ministru bulgar al sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă la Sofia. Borisova, care a primit miercuri sprijinul parlamentului, a recunoscut că situaţia din domeniul sanitar în Bulgaria este grea şi nu-i va fi uşor ca ministru.
Noul ministru a spus că sistemul trebuie reformat şi că în centrul său trebuie să fie interesele pacientului. 'Aş dori să garantez o asistenţă medicală de calitate în întreaga ţară. Fiecare pacient trebuie să primească diagnosticul şi asistenţa potrivite', crede Borisova.

Noul ministru al sănătăţii va elabora o hartă medicală a Bulgariei care va reglementa numărul minim al spitalelor care trebuie garantat pentru fiecare zonă a ţării. Dacă în anul 2001 în Bulgaria erau 293 spitale, în prezent numărul acestora este de 414, a spus Borisova. Ea a precizat că nu are nimic împotrivă ca numărul spitalelor să crească, dar problema este că, deşi spitalele s-au înmulţit, finanţarea a rămas la acelaşi nivel din 2001. Dacă în Uniunea Europeană sunt în medie trei spitale la 100.000 locuitori, în Bulgaria numărul lor este de peste 3,8.

Anna Maria Borisova, profesor universitar şi fost director al Departamentului pentru boli metabolice la spitalul sofiot de endocrinologie 'Ivan Pencev', a ocupat postul de ministru al sănătăţii în urma demisiei lui Bojidar Nanev, care fost acuzat de Parchet în abuz de serviciu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Bulgaria: O ambulanţă a fost lovită de tren, o victimă Sofia, 1 apr - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: O asistentă medicală a decedat luni dimineaţa, după ce ambulanţa în care s-a aflat a fost izbită de un tren. În incident a fost rănit şoferul ambulanţei care a fost internat la spitalul din Burgas (sud), viaţa lui fiind în pericol.
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Corlăţean: Voi propune primului ministru ca România să acorde asistenţă medicală cetăţenilor ucraineni Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat sâmbătă că va propune în Guvern ca România să se implice în acordarea rapidă de asistenţă medicală de specialitate în spitalele româneşti cetăţenilor ucraineni răniţi, personal militar sau civil.
Botoşani: O asistentă medicală de la Sanatoriul Podriga, cercetată pentru că bea la serviciu O asistentă medicală de la Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga din judeţul Botoşani va fi cercetată disciplinar, după ce colegii acesteia au sesizat conducerea Consiliului Judeţean (CJ) cu privire la faptul că aceasta vine la serviciu sub influenţa alcoolului.
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.
Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru permis trebuie să se autorizeze Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru obţinerea permisului de conducere, dar şi conducătorii de autovehicule şi tramvai au obligaţia de a se autoriza, până pe data de 3 ianuarie 2011, conform unor noi reglementări legislative, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un...