Cele mai citite
 


Campanie MAI împotriva contrabandei cu ţigări, prezentată la CNA
vineri, 23 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) le-a prezentat joi membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o campanie privind implicaţiile contrabandei cu ţigarete.
'Mulţumiri pentru sprijinul deosebit de important pe care ni l-aţi acordat în buna desfăşurare a campaniei 'Votul ilegal înseamnă închisoare'. În baza acestor bune relaţii existente între MAI şi CNA, vă adresăm rugămintea de a ne acorda din nou sprijin în derularea, la nivel naţional, a unei campanii de informare şi conştientizare a opiniei publice cu privire la riscurile şi implicaţiile negative ale contrabandei cu ţigarete', a declarat Alina Ienciu, reprezentantă a MAI, Direcţia Informare şi Relaţii Publice.
Potrivit acesteia, campania pe care MAI doreşte să o demareze în parteneriat cu British American Tobacco insistă foarte mult pe prejudiciul cauzat bugetului de stat prin contrabanda cu ţigarete şi pe lucrurile care ar putea fi realizate dacă s-ar diminua aceste activităţi infracţionale.
'Campania noastră constă în difuzarea unor mesaje pe canalele tv. Câteva dintre mesajele propuse de noi sunt: '50.000 de firme private ar putea fi salvate de la faliment dacă prin contrabanda cu ţigări nu s-ar priva anual bugetul de stat cu un miliard de euro', 'rata şomajului ar putea scădea sub 6% dacă prin contrabanda cu ţigări nu s-ar priva bugetul de stat cu un miliard de euro', '15.000 de locuri de parcare ar putea fi construite în Bucureşti dacă prin aceleaşi activităţi nu s-ar priva bugetul de stat'', a arătat Alina Ienciu.
Ea a precizat că în 2009 au fost confiscate aproximativ 70 de milioane de ţigarete de contrabandă, valoarea prejudiciului adus bugetului de stat fiind estimată la peste 5 milioane de euro şi că s-a reuşit anihilarea a 16 grupări de contrabandişti.
'Până în acest moment, apreciem că MAI s-a implicat în mod deosebit în ceea ce priveşte activitatea de combatere a acestor acţiuni infracţionale şi mai puţin pe cea de prevenire, de aceea am considerat important să demarăm o campanie la nivel naţional, să-i informăm pe cetăţeni despre prejudiciile importante aduse bugetului de stat urmare a contrabandei, precum şi despre implicaţiile sociale', a spus reprezentanta MAI.
Dan Grigore, membru al CNA, a apreciat că nu este productiv pentru imaginea MAI să pună accentul pe interesul statului de a primi mai mulţi bani la buget. În opinia sa, este periculos ca accentul să se pună în mod 'cinic' pe ilegalitatea fabricării unor ţigări, şi nu pe nocivitatea fumatului.
'Urmează să vedem cum se derulează campania. Dacă s-ar asocia fumatul de ţigări legale cu ceva pozitiv atunci ar apărea probleme', a spus preşedintele CNA, Răsvan Popescu.
El a susţinut că nu este nevoie de o aprobare prealabilă a Consiliului, deoarece este vorba despre spoturi publicitare contracost. Popescu a adăugat însă că trebuie evitat să se lase a se înţelege că dacă se fumează ţigări legale, atunci este în regulă din punct de vedere al sănătăţii.
'Am înţeles şi chiar vă asigur că ne-am propus să modificăm aceste mesaje şi să intervenim pe partea de sănătate a oamenilor afectată şi vă asigur că acestea (mesajele - n.r.) nu sunt finale', a spus Alina Ienciu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...
Timiş: Ziua Naţională fără Tutun, marcată printr-o campanie în rândul tinerilor Ziua Naţională fără Tutun va fi marcată la Timişoara prin iniţiative menite să atragă atenţia cu privire la impactul pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor, ediţia din acest an având tema 'Ajută-mă să cresc!'.
Campanie de informare cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun, derulată de Agenţia Naţională Antidrog Agenţia Naţională Antidrog (ANA) derulează joi, de Ziua Naţională fără Tutun, activităţi de informare-sensibilizare-conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.
SUA pregăteşte cea mai dură campanie antitutun din ultimii 25 de ani Vor fi eliminate aşa-numitele denumiri 'light', 'soft', 'scăzut în nicotină' şi vor fi interzise ţările cu gust de fructe, dulciuri, mirodenii sau alte arome îmbietoare şi vor fi plasate imagini cutremurătoare pe toate pachetele de ţigări, notează joi ziarul ABC.
Guvernul britanic încearcă să convingă fumătorii să renunţe la ţigări cel puţin în luna octombrie Londra, 8 sep /Agerpres/- Guvernul britanic a demarat sâmbătă o campanie prin care încearcă să convingă fumătorii să renunţe la ţigări toată luna octombrie, sperând astfel că mulţi dintre ei vor renunţa definitiv la acest obicei, transmite agenţia EFE.