Cele mai citite
 


Budapesta a devenit 'Micul Hanoi' al drogurilor
vineri, 23 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Budapesta a devenit un fel de 'Micul Hanoi', peste două treimi din piaţa drogurilor ilegale fiind controlată de grupuri criminale din Vietnam, relatează joi cotidianul Nepszabadsag, citat de MTI.
Cererea de cocaină, marihuana şi pudră de amfetamină a crescut constant la Budapesta. Drogul sintetic Ecstasy şi heroina sunt mai puţin populare printre consumatorii de stupefiante, a declarat şeful Departamentului Anti-Drog din cadrul poliţiei din Budapesta.

De la apariţia grupărilor vietnameze în Budapesta, piaţa a fost copleşită de cantităţi uriaşe de marihuana, fapt ce a dus la scăderea preţurilor, a spus Norbert Rodler.

Vietnamezii au culturi de marihuana pe tot cuprinsul judeţului Pest /centru/, dar şi în nord-estul ţării. Poliţia a distrus anul trecut mai multe culturi de marihuana aflate pe proprietăţi din Budapesta, însă preţurile sunt încă foarte mici.

Rodler a estimat că în Budapesta există în jur de 100.000 de consumatori uzuali de stupefiante, la o populaţie totală de 1,8 milioane de locuitori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raportul european privind drogurile: Consumul de heroină şi cocaină, în declin; sunt înlocuite de substanţele noi Consumul de heroină şi cocaină are tendinţe clare de declin, se arată în Raportul european privind drogurile 2014, realizat de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi lansat marţi de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Dr. Lucian Vasiliu: Etnobotanicele au efecte mai grave decât cocaina sau heroina Consumul de substanţe etnobotanice are efecte mai grave decât consumul de heroină sau cocaină, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Lucian Vasiliu, de la Centrul de Detoxifiere al Spitalului de Psihiatrie 'Alexandru Obregia'.
Studiu ANA: Heroina - cel mai consumat drog, fiind administrată în mare măsură în amestecuri Heroina este declarată drept cel mai consumat drog (95%), ea fiind administrată în cea mai mare măsură în amestecuri cu alte substanţe (cele mai populare fiind combinaţiile de heroină cu metadonă, cu noi substanţe psihoactive - NSP şi cu cocaină) - relevă un nou studiu realizat de specialiştii Agenţiei...
ANA: Consum crescut de canabis în rândul studenţilor Raportul naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2012 evidenţiază un consum de stupefiante ridicat în rândul studenţilor, prevalenţa de-a lungul vieţii fiind de 23,2%. Studiul realizat în opt centre universitare din România arată că studenţii consumă cel mai mult canabis (20,9%) urmat de ecstasy...
Canabisul reprezintă 80% dintre capturile de droguri din Europa Canabisul reprezintă 80% dintre capturile de droguri din Europa iar internetul a căpătat un rol important în creşterea consumului de stupefiante, potrivit Raportului european 2014 privind drogurile publicat miercuri.
Comunicat de presă - IGPR ACŢIUNI PENTRU DESTRUCTURAREA GRUPÃRILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATÃ