Cele mai citite
 


Sălaj: Pensionarii au probleme în procurarea protezelor auditive
vineri, 23 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensionarii din Sălaj au semnalat, joi, prin vocea preşedintelui Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău, Ioan Ivaşcău, problemele întâmpinate în procurarea de aparate auditive a căror plată este subvenţionată de către stat.
Ioan Ivaşcău a adus în discuţie problema protezelor auditive în cadrul întâlnirii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, subliniind faptul că, deşi asociaţia pe care o reprezintă a făcut demersurile necesare testării auditive gratuite a unui mare număr de pensionari din judeţ, în vederea întocmirii dosarelor pentru procurarea unor proteze auditive, până în prezent niciuna dintre cele 48 de cereri nu a fost soluţionată.
Traian Maxim, şef serviciu financiar în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, a arătat că, din cauza constrângerilor bugetare, la nivelul judeţului există actualmente 254 de cereri de proteze auditive nesoluţionate. În primul trimestru din 2010, din cele 414 decizii privind acordare unor proteze, 48 au fost pentru proteze auditive.
În acest context, prefectul Alexandru Vegh a propus CARP Zalău continuarea parteneriatului care sprijină procesul de testare auditivă gratuită pensionarilor, fără însă a se întocmi dosare pentru acordare de proteze auditive, cel puţin până la momentul alocării de către Casa Naţională de Sănătate a fondurilor necesare.
'Chiar dacă în acest moment nu sunt fonduri pentru procurarea protezelor auditive, prin aceste testări se poate determina exact câţi dintre pensionari au probleme cu auzul, ei urmând să îşi întocmească dosarele pentru CAS în momentul în care vor exista şi resursele financiare', a conchis Alexandru Vegh.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Sălaj: Fără plafon pentru medicamentele compensate Plafonul financiar impus până în prezent de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj în eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite acordate de farmaciile din judeţ va fi anulat începând cu luna februarie, potrivit unei decizii luate de reprezentanţii CAS, după o consultare cu farmaciştii.
Sălaj: Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti consideră un abuz suprimarea fondurile pentru serviciile medicale stomatologice Măsura Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de a nu mai finanţa tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale cu toţi medicii stomatologi, este considerată abuzivă de preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti (CMD) din Sălaj, Corin Penciuc.
Sălaj: CAS face publică repartizarea paturilor ce urmează să fie reduse în judeţul Sălaj Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) au făcut publică, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu managerii spitalelor din judeţ, repartizarea celor 130 de paturi care urmează să fie reduse la nivelul judeţului Sălaj.
Sălaj:Casa de Sănătate continuă eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, deşi plafonul pentru acestea este depăşit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu a cerut încă farmaciilor din judeţ sistarea eliberării de medicamente gratuite şi compensate, în aşteptarea unei rectificări bugetare, deşi fondurile anuale alocate judeţului Sălaj pentru decontarea reţetelor a fost epuizat.
Sălaj: 10.000 de femei aşteptate la testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin Circa 10.000 de femei din Sălaj vor putea fi testate gratuit, în cursul acestui an, în cadrul Programul naţional de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin ce a demarat în această lună, cu implicarea mai multor autorităţi în domeniu, dar şi a 62 de medici de familie şi toţi medicii...