Cele mai citite
 


Toreadorul spaniol Jose Tomas, rănit în Mexic, se reface într-o manieră 'fenomenală'
miercuri, 28 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Celebrul toreador spaniol Jose Tomas (34 ani), rănit grav în Mexic de un taur care i-a perforat artera femurală, se reface într-o manieră 'fenomenală' şi respiră fără ajutorul aparatelor, au anunţat luni agentul său şi directorul spitalului, citaţi de AFP.
'În cursul primelor ore ale zilei de luni, ventilatorul i-a fost retras, iar acum respiră fără niciun ajutor', a declarat Geronimo Aguayo, directorul clinicii 'Miguel Hidalgo' din Aguascalientes (centrul Mexicului), în care este internat Tomas.
Starea de sănătate a toreadorului, unul dintre marile nume ale corridei, cunoscut pentru curajul său, a trecut de la 'gravă la delicată', Tomas putând părăsi terapia intensivă 'în următoarele 24 de ore', a adăugat doctorul Aguayo.
În cursul corridei la care Jose Tomas a participat sâmbătă, la Aguascalientes, unul dintre coarnele taurului i-a pătruns în piciorul stâng şi i-a produs o tăietură adâncă de 17 cm, perforându-i totodată artera femurală.
Agentul toreadorului, Salvador Boix, a precizat la rândul său, în cursul unei conferinţe de presă, că recuperarea lui Tomas este 'fenomenală'. 'Am discutat cu el şi are un aer optimist. Mi-a spus că speră că primească un certificat de naştere din partea autorităţilor din Aguascalientes, deoarece consideră că s-a născut a doua oară sâmbătă seara', a spus Boix.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
S-a născut primul copil din lume cu ADN de la trei părinţi Primul copil din lume cu ADN de la trei părinţi s-a născut în Mexic, după ce oamenii de ştiinţă americani au fost nevoiţi să treacă graniţa pentru a duce la îndeplinire tehnica controversată, arată marţi New Scientist. Metoda le oferă posibilitatea persoanelor care au mutaţii genetice rare să poată avea...
Un bărbat obez care a ajuns să cântărească 435 de kg va fi operat în Mexic Mexicanul Andrés Moreno, cel mai gras bărbat din lume, care a ajuns să cântărească 435 de kilograme, va fi operat miercuri într-un spital din Guadalajara, în încercarea de a-i reduce din greutatea care îl ţine ţintuit la pat şi care prezintă riscuri serioase pentru sănătatea lui, relatează EFE.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
O femeie a refuzat să facă chimioterapie şi a murit la 23 de zile după naştere Ca să poată trăi, Stacie Crimm trebuia să facă chimioterapie, tratament care ar fi obligat-o să renunţe la sarcină. Însă americanca de 41 de ani a hotărât să se sacrifice pentru a da naştere singurului ei copil, scrie 7sur7.be.
Bebeluş de două luni, născut cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, operat cu succes, la Timişoara Un bebeluş de doar două luni a fost supus în această săptămână unei intervenţii chirurgicale complexe, pe parcursul căreia neurochirurgii timişoreni i-au repoziţionat măduva spinării şi o parte a ţesutului cerebral.