Cele mai citite
 


Protocol încheiat între Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor
joi, 12 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 12 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor din România au încheiat, joi, un protocol de colaborare pe o perioadă de 4 ani.

Protocolul prevede ca, în termen de maximum 10 zile, să se înfiinţeze o comisie comună, care să identifice problemele importante cu care se confruntă sistemul medical românesc şi care va propune măsuri pentru reglementarea fiecărei categorii de probleme.

Totodată, în termen de maximum 3 luni, va fi elaborată strategia comună de reformare a sistemului medical românesc, iar, lunar, vor fi organizate întâlniri ale conducerilor celor două instituţii, pentru o mai bună informare reciprocă cu privire la problemele şi disfuncţionalităţile apărute în funcţionarea sistemului medical.
Documentul prevede şi organizarea, la termene stabilite de comun acord, a unor vizite la unităţile medicale spitaliceşti din România, în vederea identificării problemelor majore cu care se confruntă aceste unităţi şi sistemul în ansamblu.
Ministerul Sănătăţii va colabora, după caz, cu Colegiul Medicilor din România în procesul de elaborare a actelor normative din domeniul medical. În termen de 15 zile de la semnarea acestui protocol, Ministerul Sănătăţii îşi va desemna reprezentantul în Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România, reprezentantul în Comisia Superioară de Disciplină, precum şi câte un reprezentant în fiecare comisie de disciplină de la nivel teritorial. La nivel local, la propunerea direcţiilor de Sănătate Publică judeţene, aceşti reprezentanţi vor face parte din completul de judecată a cauzelor disciplinare în mod obligatoriu.
Potrivit protocolului, la şedinţele Colegiului Ministerului Sănătăţii poate participa, în calitate de invitat, un reprezentant al Colegiului Medicilor din România (preşedinte sau vicepreşedinte) la dezbaterea problemelor de interes comun.
"Ambele părţi am recunoscut şi acceptat necesitatea unei reforme profunde şi reale a sistemului medical românesc. Reformarea sistemului medical românesc implică eforturi comune din partea tuturor autorităţilor competente. Este necesară elaborarea unei strategii naţionale de reformare a sistemului medical românesc, strategie care să fie cunoscută şi agreată de toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, dar şi de toţi partenerii sociali", a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac.
"Buna funcţionare a sistemului medical implică, pe lângă un ansamblu de decizii privind stabilirea, alocarea şi utilizarea resurselor financiare publice, şi gestionarea problemelor de personal medical de specialitate", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.