Cele mai citite
 


Alba: Lipsă de medici specialişti în judeţ
miercuri, 28 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele mai multe dintre spitalele din Alba se confruntă cu o lipsă acută de medici specialişti, motiv pentru care unele unităţi apelează la doctori din alte judeţe, care vin doar în anumite zile ale săptămânii pentru intervenţiile programate.
Un astfel de exemplu este cel al spitalelor din Cîmpeni şi Baia de Arieş, din Apuseni, care au o colaborare cu un medic anestezist din Sibiu. Având o jumătate de normă, medicul sibian se deplasează în Apuseni doar câteva zile pe săptămână, prilej cu care sunt programate intervenţiile chirurgicale care necesită obligatoriu prezenţa unui astfel de specialist.
Directorul executiv al Casei de Asigurări de Sănătate Alba, Gheorghe Muntean, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că şi spitalele din Cugir şi Ocna Mureş duc lipsă de un medic A.T.I., situaţie existentă de ani de zile.
Unele spitale nu au medic dermatolog, cum ar fi cele din municipiul Blaj şi zona Apusenilor. În întreg judeţul Alba există doar un singur medic neurochirurg, doi medici nefrologi şi trei medici oncologi. Nu există medici specializaţi în chirurgie vasculară sau toracică.
Deficitare sunt şi specializările de Radiologie-Imagistică, Pediatrie, Gastroenterologie, Endocrinologie, Epidemiologie, Neurologie şi Cardiologie.
Mulţi dintre bolnavii din Alba sunt nevoiţi să apeleze la clinicile private care au colaborări cu medici specialişti din Cluj-Napoca sau să se deplaseze la clinicile din Cluj, Sibiu sau Târgu Mureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Alba: Lipsă de medici la UPU Alba Iulia Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se confruntă cu un deficit de medici, în condiţiile în care normativul aprobat este de 24 de astfel de cadre, iar numărul existent este de 14, potrivit unei situaţii remise, marţi, la solicitarea AGERPRES, de către Consiliul...
Călăraşi: La Spitalul din Olteniţa a rămas un singur medic specialist pediatru Spitalul municipal Olteniţa duce lipsă de medici specialişti pediatri, linia de gardă fiind asigurată, începând de miercuri, doar de un pediatru care este şi managerul unităţii spitaliceşti.
Caraş-Severin: La Herculane sunt puţini medici balneologi Staţiunea Băile Herculane se confruntă tot mai mult cu lipsa de medici specialişti în balneologie. Potrivit evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, în staţiunea de pe Cerna activează, oficial, doar patru medici cu această specializare.
ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 6 OCTOMBRIE * Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat, joi, la Târgu Mureş, în deschiderea Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că în urma introducerii cardului naţional de sănătate s-a creat un beneficiu de peste 100 milioane de euro...
Harghita: 12 tineri medici specialişti îşi încep activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Un număr de 12 tineri medici specialişti îşi încep activitatea în această lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o parte dintre ei finalizându-şi aici rezidenţiatul, iar restul câştigând concursurile organizate pentru ocuparea posturilor.