Cele mai citite
 


Faceţi dragoste, este bine împotriva tensiunii, sfătuieşte nministrul brazilian al sănătăţii
miercuri, 28 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul brazilian al sănătăţii, Jos? Gomes Temporao, le-a recomandat luni, pe un ton cât se poate de serios, tuturor brazilienilor să facă cât mai mult dragoste dar şi alte activităţi fizice, pentru a evita bolile cronice, printre care şi hipertensiunea arterială, informează AFP.
'Oamenii trebuie să facă mişcare. Meciul de fotbal de la sfârşitul săptămânii nu trebuie să rămână singura activitate fizică a brazilienilor. Trebuie să facă sport, să meargă pe jos, să danseze şi să facă dragoste pentru a se menţine sănătoşi', a declarat ministrul brazilian care a lansat o campanie împotriva tensiunii arteriale crescute.

Oficialul brazilian a ţinut să precizeze apoi că nu glumeşte deloc atunci când include sexul în categoria activităţilor fizice necesare pentru sănătate.

Conform cifrelor oficiale, aproape 25% dintre cei peste 190 de milioane de brazilieni au episoade hipertensive.

'Dintre exerciţiile fizice întreprinse cu regularitate, nu trebuie să lipsească nici raporturile sexuale, însă nu uitaţi să vă protejaţi', a mai adăugat el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Campanie de informare a populaţiei cu privire la hipertensiunea arterială Autorităţile din judeţul Mehedinţi cu responsabilităţi în protejarea sănătăţii populaţiei au iniţiat, marţi, o campanie de informare privind hipertensiunea arterială la persoanele vârstnice.
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Prof. dr. Eduard Apetrei: Hipertensiunea arterială domină bolile de inimă Hipertensiunea arterială domină bolile de inimă, fiind o afecţiune răspândită, însă doar aproximativ 30% dintre cei care au această suferinţă ştiu despre ea, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutul de Cardiologie şi Chirurgie Cardio-Vasculară "C.C. Iliescu".
Hipertensiunea arterială, o importantă problemă de sănătate publică Hipertensiunea arterială reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, care afectează peste 40% din populaţia adultă a României, spun specialiştii.
Hipertensiunea arteriala si homeopatia Hipertensiunea arteriala poate fi generata de reducerea calibrului vaselor sanguine prin procesul de ateromatoza. Un diagnostic de certitudine privind ateromatoza nu se poate pune decat prin arteriografie .
Hipertensiunea Arteriala Hipertensiunea Arteriala (HA) este probabil cea mai frecventa afectiune intilnita intr-un cabinet de medicina interna.