Cele mai citite
 


Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin
miercuri, 28 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, campania de vaccinare a început anul trecut, în luna octombrie, într-o primă etapă fiind imunizate 107 fetiţe cu vârsta de până la 12 ani.
'Imunizarea se face la interval de o lună şi jumătate, maxim două luni. După vaccinarea celor 107 eleve, campania s-a extins şi la persoanele cu vârsta de peste 12 ani, singura condiţie care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de vaccin fiind de a avea efectuat testul Babeş Papanicolau. Acum, în cea de-a doua etapă a campaniei, numărul femeilor vaccinate a ajuns la 581', a precizat Elena Piţian.
Aceasta a adăugat că DSP Gorj mai are în stoc circa 1.200 de doze de vaccin.
'În paralel cu această campanie, pe 24 aprilie am demarat o alta destinată colectivităţilor izolate, în care oamenii nu au acces uşor la informaţiile privind importanţa vaccinării şi a respectării dreptului fiecărei persoane la imunizare. Vizează, în principal, îmbolnăvirile de rubeolă. Din fericire, la nivelul judeţului Gorj, anul trecut a fost înregistrat un singur caz care a fost tratat la timp şi vindecat. Campania se va încheia pe 24 mai, până atunci urmând să avem întâlniri cu reprezentanţii comunităţilor de romi din judeţ pentru a-i sfătui să se vaccineze', a mai spus Elena Piţian.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Peste 400 de femei, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Aproximativ 450 de femei şi fetiţe au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin până în prezent, în cadrul campaniei de vaccinare HPV care a început la sfârşitul lunii noiembrie 2009, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 360 de persoane, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 360 de persoane de sex feminin au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţul Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Gorj: Doar 107 eleve vaccinate împotriva HPV Doar 107 fete din judeţul Gorj, din cele 4.617 declarate eligibile pentru vaccinare împotriva cancerului de col uterin, s-au vaccinat până acum, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Bulgaria a demarat, în luna octombrie, campania națională de vaccinare împotriva HPV Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că România a rămas printre ultimele țări din Uniunea Europeană în care nu s-a implementat, încă, un program național de vaccinare împotriva HPV.